Skanska

Datasamordnare Stora Projekt - Sundbyberg

Region Stora Projekt är en region som leder och utför stora och komplexa anläggningsprojekt i huvudsak i samverkan med övriga väg- och anläggnings- och hus regioner över hela landet. Vi har kompetenta och engagerade medarbetare vars välbefinnande och säkerhet är prioriterat för oss.

Trafikverket är en viktig kund, men regionen genomför även projekt åt andra kunder. Projekten är i regel stora med ordervärden över 100 Mkr och betydelsefulla för vårt framtida samhälle.


Projekt Mälarbanan omfattar järnvägssträckan mellan Tomteboda och Kallhäll. Genom Sundbyberg och Solna planerar Trafikverket att bygga ut järnvägen från två till fyra nya spår. En del av järnvägen går i en cirka 1,4 kilometer lång betongtunnel med anslutande ramper.
Delentreprenad E9961 omfattar i huvudsak tunnel, station samt mark- och anläggningsarbeten för järnväg. Byggtiden för hela entreprenaden är beräknad till cirka åtta år.

Skanska har tecknat ett avtal med Trafikverket om att arbeta fram förutsättningarna för att genomföra entreprenad E9961.
Denna första och förberedande fas är igång sedan ett år tillbaka och vi söker nu dig som vill vara med på vår resa.

I ett utökat samverkansprojekt sitter vi tillsammans med Trafikverket i moderna ljusa lokaler i Sundbyberg, där du kan följa projektet utanför fönstret.

Är du ett administrativt lokomotiv?

Är du som person noggrann och driven samt har lätt för att ta dig an nya utmaningar? Ta då chansen att bli Skanskas datasamordnare för projektet i Sundbyberg.
I rollen som datasamordnare erbjuds du möjlighet att vidareutveckla dina datasamordningskunskaper tillsammans med engagerade medarbetare som brinner för teknik och innovation. Du kommer ansvara för hantering av information och informationsutbyte exempelvis med integrerad projektering kopplat till aktuellt dokumenthanteringssystem.

Projektets digitala projekthantering, i andra sammanhang ofta kallat dokumentkontroll, kommer att omfatta en mängd olika system och plattformar för projekteringshandlingar, informationsutbyte, tidsplanering, kalkyl- och prognosarbete, ärendehantering, riskhantering, omgivningspåverkan, digital kravhantering etc.

Som datasamordnare hos oss har du en nyckelroll och ansvarar, inom ramen för projektet, för utveckling och implementation avseende att:

 • Leda Skanskas arbete med digital projekthantering och vara kontaktyta mot Trafikverkets motsvarande kompetens.
 • Etablera, underhålla och kontinuerligt utveckla Skanskas strukturerade hantering, lagring och arkivering av dokument inom projektet.
 • Utveckla och ansvara för Skanskas arbetssätt och processer för digital projekthantering samt introduktion och utbildning av våra medarbetare i Trafikverkets och Skanskas digitala system.
 • Utbilda och vägleda Skanskas medarbetare i Trafikverkets sekretesskrav och behörigheter till valda digitala system.
 • Samordning av projektets olika programvaror, samordningsmodeller och projekteringshandlingar.
 • Ansvara för att våra digitala dokumenthanteringssystem effektivt och ändamålsenligt stödjer projektet.
 • Ansvara för informationsprocesser avseende integrerad projektering.


Är du vår nya datasamordnare?

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av liknande administrativ roll. Du bör ha goda kunskaper inom SharePoint, Projectwise eller andra motsvarande dokumenthanteringssystem. Du är bekväm i att hålla presentationer och är intresserad av att utbilda andra. Vi tror att du har en relevant universitets- eller högskoleutbildning och har arbetat i några år med liknande uppgifter.

Vidare kan du uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Som person är du engagerad, nyfiken och en van problemlösare. Du arbetar systematiskt och gillar ordning och reda. Du tar ansvar för dina uppgifter och trivs med att arbeta i en roll som kräver god social förmåga med externa och interna kontakter.

Skanskas löfte är att bygga ett bättre samhälle. För att göra det behöver vi hela tiden fler ambitiösa medarbetare som liksom vi brinner för att göra samhället koldioxidneutralt och en samhällsutveckling som ger alla bra livsvillkor, oavsett var man bor. Om du är bra på det du gör och delar våra värderingar så hoppas vi att du vill bygga ett bättre samhälle med oss.

Skanska är ett stort och internationellt företag. Det ger dig som jobbar här goda möjligheter att utvecklas och göra karriär. Vi vill se dig utvecklas. Därför erbjuder vi en rad utvecklingsredskap som syftar till att hjälpa dig att ta nästa steg i din karriär, oavsett var hos oss du ser dig själv i framtiden.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdagen är den 17 november. Du anmäler ditt intresse för tjänsten genom att registrera ditt CV och personligt brev via länken. Vid frågor är du välkommen att kontakta Jan Andersson, Projektdirektör: 010-448 16 91 eller Ann Sturk, HR Partner: 010-449 04 71


Additional Information

 • Location: Stockholm, Sweden
 • Schedule: Heltid
 • Employee Status: Tillsvidare

Statements

 • About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 17 november . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 oktober

Kategorier : Bygg & Anläggning Data & IT Kontor & Administration


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Datasamordnare Stora Projekt - Sundbyberg