Jurek

Trafikplanerare till Upplands Väsby kommun

Upplands Väsby befinner sig i ett starkt expansivt skede. På kontoret drivs för närvarande flera större projekt, från stadsutveckling i våra centrala delar, till en ny kommuntäckande översiktsplan. Nu söker vi dig som har tidigare erfarenhet som Trafikplanerare och som vill vara med i detta expansiva skede och bidra med din expertis inom området.

 

 

Om Upplands Väsby kommun

Kommunen är en av de större arbetsgivarna i Upplands Väsby. Vi har cirka 1 700 tillsvidareanställda medarbetare inom olika verksamheter. Största arbetsplatserna finns inom social- och omvårdnad samt förskola och skola. Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Läs gärna mer på vår hemsida www.upplandsvasby.se eller vår karriärsajt www.upplandsvasby.se/karriar

 

 

Om tjänsten

Som trafikplanerare kommer du att tillhöra ett samhällsbyggnadskontor som har ett samlat ansvar för hela samhällsplaneringsuppdraget - från strategisk översiktlig planering till genomförande och drift. Du tillhör den strategiska planeringsgruppen på Enheten för samhällsplanering och exploatering inom Kontoret för samhällsbyggnad. Du arbetar i väl utvecklade samarbetsformer med övriga kompetenser inom kommunen, och i nära samarbete med enhetens planarkitekter, kontorets trafikingenjörer och projektledare för genomförandeprojekt.

 

Trafikplaneringsuppdraget i kommunen innefattar både en strategisk och en genomförande inriktad funktion.

 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Framtagande och utveckling av strategiska dokument och utredningar inom trafik och infrastruktur som trafikstrategi, trafikplan och prognoser.

• Driva och hantera trafikfrågor i kommunens samtliga planeringsuppdrag.

• Ansvara för att behandla, samordna och bereda trafikärenden, motioner och remissyttranden inför beslut i kommunstyrelsen.

• Samverkan av mellankommunala frågor avseende trafikplanering.

• Samverkan med länsstyrelsen, trafikverket, trafikförvaltningen och tillväxt- och regionplaneförvaltningen (TRF) om trafikplaneringsfrågor.

• Ansvara för kontakt och samverkan med olika trafikhuvudmän och trafikoperatörer, service till allmänheten samt omvärldsbevakning och information.

• Ansvara för trafikplaneringens stöd till den tekniska genomförandesidan vid planering av beslutade trafikåtgärder samt framtagande och utveckling av investeringsplan som en konsekvens av trafikplanen.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har civilingenjörs- eller samhällsplaneringsexamen med trafikinriktning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har ett par års erfarenhet av arbetsuppgifter enligt beskrivning och du både kan och vill arbeta med trafikplanering från strategisk planering till genomförande samt vill skapa ett trafiksystem utifrån stadsmässiga villkor på ett långsiktigt hållbart sätt. Du har erfarenhet av gatuutformning och arbetat med trafikprognoser samt enklare samhällsekonomiska kalkyler. B-körkort är ett krav. Om du har erfarenhet av offentlig förvaltning och i synnerhet kommunal erfarenhet ser vi det som meriterande.

 

Personliga egenskaper:

Du har lätt för att samarbeta och har en god förmåga att på ett pedagogiskt sätt uttrycka dig i tal, skrift och bild. Du är en omdömesgill person, som har lätt för att göra analyser. Du är skicklig när det gäller att bedöma frågor från ett helhetsperspektiv. Du är en person som lätt smälter in i kontorets anda av engagemang, kreativitet, samarbete och gott kamratskap. Lyhördhet och förmåga att ge och ta konstruktiv kritik värdesätts. Du trivs i kontakten och servicen utåt gentemot kommunmedborgaren. Du har förmåga att arbeta resultatinriktat. I rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Upplands Väsby kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning. Sista ansökningsdag är 2020-04-08. Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på 073 70 771 70 eller via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

 

Sista ansökningsdag 20-04-08 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Övrigt

Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00.

 

Område: Upplands Väsby

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 8 april . Arbetsort : Upplands Väsby . Publicerat : 19 mars

Kategorier : Kontor & Administration Samhälls- & Beteendevetenskap Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Trafikplanerare till Upplands Väsby kommun