Jurek

Redovisningschef till långsiktigt uppdrag i centrala Göteborg

Till vår kund inom teknikbranschen söker vi nu dig som vill axla rollen som redovisningschef. Detta är en spännande och variationsrik roll där du för arbeta på ett företag som jobbar för att främja en hälsosam planet för kommande generationer! Detta är ett konsultuppdrag med start omgående som sträcker sig minst 9 månader framåt.


Arbetsuppgifter:

I rollen som redovisningschef kommer du arbeta med att samordna och underlätta den dagliga redovisningen i dialog med kundens externa redovisningsteam. Du kommer ha flertalet andra spännande och utvecklande arbetsuppgifter så som...

• Ansvar för kundens interna finansiella rapporteringsprocess och säkerställa efterlevnad av koncernredovisningsprinciper och IFRS i kundens redovisningssystem (HFM).
• Bidra till kvalitet, efterlevnad, effektivitet och snabb extern rapportering av lagstadgad, skatte- och momsrapportering. Detta inkluderar att säkerställa efterlevnad av IFRS, skatte- och momsregler i Sverige och Norge och uppföljning av redovisning, skatte- och momsfrågor relaterade till innehavsstruktur, projekt och verksamhet.
• Nära samarbete med business controllers inklusive projektledare och andra avdelningar internt.
• Samordning med revisorer för att underlätta en smidig avslutningsprocess vid årsskiftet.
• Stödja CFO genom att utveckla strategier, mål och riskbedömningar för redovisningsprocessen och interna projekt hos kunden och se till att de genomförs.
• Se till att kundens principer för intern kontroll över finansiell rapportering följs, inklusive revision av kontrollmiljön.


Vi tror att du som söker har:

• Omfattande erfarenhet och beprövade resultat som redovisningschef eller ekonomichef, relevant arbetserfarenhet (minst 8 år) inklusive projektredovisning
• Universitetsexamen inom ekonomi, redovisning och / eller revision eller jämförbar utbildning. Specialisering inom redovisning är meriterande.
• Expertkunskap om internationella finansiella rapporteringsstandarder (IFRS), skatte- och momsregler (Norge och Sverige)
• Avancerade färdigheter i Excel och ERP-system, tidigare erfarenhet av SAP Business One är meriterande
• Erfarenhet av att arbeta i en snabb internationell miljö uppskattas.
• Flytande engelska både muntligt och skriftligt
• Mycket goda kunskaper i svenskt tal och skrift.

För att trivas i rollen är du en strukturerad och noggrann person som älskar att arbeta med siffror. Du är resultatinriktad och har en god ekonomisk- samt affärsförståelse. Du har ett proaktivt arbetssätt samt är stöttande och lösningsorienterad. Tillsammans med dina kollegor arbetar du mot gemensamma mål och driver förändringar och förbättringsprocesser framåt.


Du erbjuds

En riktigt rolig och utvecklande roll som redovisningschef på ett bolag i framkant. Detta är ett konsultuppdrag med start omgående som sträcker sig minst 9 månader framåt. Kunden sitter i supertrevliga lokaler ett stenkast från korsvägen med goda kollektivtrafikförbindelser. Här blir du en del av ett team och företag som präglas av energi, engagemang och nytänkande.

Vid frågor eller funderingar går det fint att kontakta ansvarig rekryterare Julia Järvholm på julia.jarvholm@jurek.se. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
 
Område: Göteborg
Anställning: Visstid
Omfattning: HeltidAnsök nu

 

Ansök snarast . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 28 september

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Redovisningschef till långsiktigt uppdrag i centrala Göteborg