Jurek

TechSverige söker förhandlare/arbetsrättsjurist till region väst

Vill du jobba med och för den växande techbranschen och stötta it-, telekom- och techföretag i deras roll som arbetsgivare? Vill du vara en del av ett starkt team som har fullt fokus på att erbjuda god och tillgänglig arbetsgivarservice och skapa bästa möjliga villkor för techbranschen? Då har vi på TechSverige flera mycket intressanta tjänster för dig.

 

TechSverige är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag inom techbranschen. Bland våra cirka 1 400 medlemsföretag – som sammantaget har närmare 100 000 medarbetare i Sverige – återfinns allt ifrån startup-bolag till stora, multinationella företag med tusentals anställda runtom i världen. 

 

I vårt uppdrag stärker vi våra medlemmar i rollen som attraktiva arbetsgivare, tecknar kollektivavtal för it-, tech- och telekombolag och ger medlemmarna arbetsgivarservice i form av rådgivning, förhandlingsstöd, utbildning och rättsskydd vid arbetsrättstvister för att stödja medlemsföretagen som arbetsgivare. TechSverige är idag en del av Almega men kommer att från och med den 1 januari 2025 att bli ett helt fristående förbund med en egen arbetsgivarverksamhet skräddarsydd efter våra medlemmars unika behov.

 

  Vi söker nu en förhandlare/arbetsrättsjurist med särskilt ansvar för region väst.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en driven och erfaren förhandlare/arbetsrättsjurist som vill vara med på TechSveriges utvecklingsresa och brinner för att ge den bästa arbetsgivarservicen till våra medlemsföretag. I rollen kommer du att ha ett brett ansvarsområde, men med ett särskilt ansvar för arbetsgivarservicen för region väst.

 

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att: 

 

• Bistå medlemmar kring löpande arbetsgivarservice, tvisteförhandlingar och kollektivavtalsförhandlingar.

 

• Ansvara för ett särskilt rättsområde såsom arbetsmiljö, pensioner/försäkringar eller HR-frågor.

• Genomföra rättsutredningar och hålla webinarier/utbildningar för medlemmarna.

• Bistå vid värvning/rekrytering av nya medlemmar.

 

• Utveckla och implementera strategier för att säkerställa överenskommelser som gynnar både arbetsgivare och anställda.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har minst fem års rådgivnings-och förhandlingserfarenhet, från arbetsgivarorganisation, arbetstagarorganisation, advokatbyrå eller liknande. Du har en juristexamen eller annan relevant högskoleutbildning.

 

Det är meriterande med erfarenhet av HR-arbete på ett privat företag, särskilt inom tech. Kompetens inom arbetsmiljöfrågor och arbetstillstånd är också särskilt meriterande.

 

För att passa i rollen behöver du ha intresse för och god kännedom om näringslivets förutsättningar och utmaningar i västra Sverige. Du har lätt för att omsätta juridiken till praktisk rådgivning och är lösningsorienterad. Som person är du serviceinriktad, flexibel och förtroendeingivande. Du trivs med att ha många kontaktytor både internt och externt.

 

Du har mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Självklart är du intresserad av digitalisering och den snabba teknikutvecklingen för egen del som stöd i ditt arbete och generellt.

 

Du erbjuds

En mycket intressant tjänst för dig som vill jobba nära tillsammans med de spännande företagen inom it, telekom och vara med och skapa de bästa förutsättningarna för techföretagen i sin roll som arbetsgivare. En dynamisk och inkluderande arbetsmiljö där du får möjlighet att påverka och göra verklig skillnad.

 

Du får även kontinuerlig utveckling och möjligheter till karriärtillväxt. Självklart får du kollektivavtalade pensioner och försäkringar, friskvårdsbidrag och trevliga kollegor i ett team med andra skickliga experter och förhandlare.

 

Tjänsten är lokalt placerad alternativt kan den utgå från Stockholm, vilket då innebär en del resor till regionen.

 

I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Law. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulrika Järnefelt telefon 0766 33 14 40. Vi intervjuar löpande. Du söker tjänsten via vår hemsida www.jurek.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Område

Göteborg

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu

 

Ansök snarast . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 24 juni


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb TechSverige söker förhandlare/arbetsrättsjurist till region väst