Jurek Bemanning

Sveriges Byggindustrier region Öst söker Chef- arbetsgivarfrågor

Sveriges Byggindustriers uppgift är att stödja och företräda medlemsföretagen i frågor som rör förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Sveriges Byggindustrier verkar genom lokala byggföreningar som är organiserade i geografiska regioner. Region Öst innefattar Stockholm, Gotland och Södertälje.

Sveriges Byggindustrier region Öst söker nu en chef för en grupp om åtta medarbetare som stöttar medlemsföretagen i arbetsrättsliga och företagsnära frågor. Region öst består av drygt 20 medarbetare med olika ansvarsområden som tillsammans arbetar för en attraktiv, sund och säker byggbransch.


Arbetsbeskrivning

Som chef för arbetsgivarfrågor arbetsleder och fördelar du arbetet för en grupp om åtta medarbetare som består av företagsrådgivare inom arbetsrätt, kollektivavtalsfrågor, kompetensförsörjningsfrågor, lönefrågor och arbetsmiljöfrågor. Du ansvarar och leder arbetet på operativ och strategisk nivå samt arbetar aktivt med vidareutveckling, uppföljning och kvalitetssäkring inom ramen för enhetens uppdrag.

Utöver ledarskapet och personalansvaret bistår du med stöd och råd till förbundets medlemsföretag och stöttar regionens kollegor i frågor inom ditt ansvarsområde. Arbetsuppgifterna är omväxlande och formas av medlemsföretagens behov med stort eget ansvar och består även av att förhandla med avtalsslutande motpart på lokal nivå. Arbetet fördelar sig ungefär till hälften på operativt arbete (främst tvisteförhandlingar) och till hälften på att vara chef och bidra till organisationen. I denna roll sitter du också i regionens ledningsgrupp, rapporterar till regionchefen i Öst och kommer att vara placerad vid regionkontoret på Wennerbergsgatan i Stockholm.


Vem är du?

Du har en högskoleutbildning inom juridik, HR, statsvetenskap eller annan relevant inriktning och har tre till fem års dokumenterad chefs- och ledarskapserfarenhet. För att vara kvalificerad för tjänsten krävs att du har god förhandlingsvana inom arbetsrätt och tidigare har arbetat i en roll där du regelbundet hanterat arbetsrättsliga ärenden och tvisteförhandlingar utifrån skrivningar i kollektivavtal. Har du erfarenhet från byggbranschen och dess kollektivavtal är ett meriterande men det är inget krav, vi ser gärna att du har erfarenhet från medlemsförbund, advokatbyrå eller företag.

Arbetet ställer höga krav på engagemang, förståelse för medlemsföretagens villkor och förmåga att snabbt sätta sig in i företagens verksamhet och utmaningar och som person ser vi att du är prestigelös, förtroendeingivande och diplomatisk med mycket god samarbetsförmåga. Vidare så bör du vara en förtroendeingivande person med god förmåga att etablera kontakter och ha lätt för att kommunicera på ett tydligt sätt.

Du förväntas arbeta obehindrat på svenska och engelska.


Du erbjuds

Du erbjuds en chefsroll på en spännande och öppen organisation där de anställda får stort förtroende och stort eget ansvar med fokus på digitalisering och hållbarhet. Du är också med och utvecklar organisationen och därmed byggbranschen! Sveriges Byggindustrier är en aktiv medlem av Svenskt Näringsliv och sitter i fina ljusa lokaler på Kungsholmen.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges Byggindustrier region Öst med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se, vi tar inte emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt 
maria.elvung@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!


Om verksamheten

Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisation för 3.600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för våra egna medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort.

Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att byggindustrin är attraktiv, sund och säker - en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende.

Sveriges Byggindustrier har fyra fokusområden: attraktiva kollektivavtal, sund konkurrens, säkerhet och kompetensförsörjning.
 

Område:

Stockholm
Stockholms län

Anställning:

Tillsvidare Heltid

Kontakt:

Maria Elvung


Ansök nu

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 november

Kategorier : HR & Organisation Juridik Statsvetenskap


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Sveriges Byggindustrier region Öst söker Chef- arbetsgivarfrågor