Jurek

SCA söker bolagsjurist

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen. Kring denna förnybara resurs har SCA byggt en integrerad och välinvesterad industri. På SCA är affären i centrum. Den hänger ihop med vårt syfte att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas och som vill göra skillnad. När våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

 

Just nu söker vi en erfaren bolagsjurist. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsbeskrivning

Som bolagsjurist på SCA har du ett mångsidigt och stimulerande arbete där du självständigt ansvarar för att bistå verksamheten och ledning med rådgivning i alla juridiska frågor. Du kommer att arbeta med bolagets samtliga affärsområden. I rollen som bolagsjurist arbetar du således brett inom flera olika rättsområden, bland annat med kommersiella avtal och transaktioner. Du blir en del av ett litet kvalificerat juristteam där du deltar aktivt i SCAs affärer och i avdelningens proaktiva arbete med att skapa värde och minimera bolagets risker. Du kommer även att arbeta med att leda externa juridiska rådgivare samt hantera frågor och ärenden relaterade till verksamheten.

 

Rollen är baserad vid SCAs huvudkontor i Sundsvall med inslag av resor, främst inrikes. Du rapporterar till SCAs chefsjurist.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har en juristexamen och gärna minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på bolag eller advokatbyrå. Det är en fördel om du har en bred affärsjuridisk kompetens samt erfarenhet av att arbeta med transaktioner. Du är van vid, och trivs med, att arbeta självständigt och att ta mycket eget ansvar i en föränderlig miljö. I denna rekryteringsprocess lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen behöver du vara en prestigelös och öppen person. Du arbetar med en god balans mellan noggrannhet och produktivitet och har förmågan att skapa förtroendefulla samarbeten såväl med verksamhetsutövare som inom juristteamet. Du vågar ta egna initiativ, kan hantera många frågor och ärenden samtidigt och ser möjligheter och lösningar. Du förutsätts ha mycket goda kunskaper i både svenska och engelska såväl i tal som i skrift.

 

Du erbjuds:

Högklassighet, respekt och ansvar genomsyrar allt vi gör inom SCA och vi är intresserade av individer som vill göra skillnad och vågar tänka nytt. På SCA bryr vi oss om dig som anställd. Vi strävar efter en arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet. Juristteamet är en ambitiös grupp med ett öppet klimat och stor samlad kompetens som tillsammans är bra på att stötta affärsenheterna i juridiska frågor. Vi tror att du bor i närområdet eller äntligen är på väg att flytta till Sundsvall för att få möjligheten att vid sidan av arbetet spendera mer tid i naturen, på kulturella evenemang eller i skidbacken.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

 

I denna rekryteringsprocess samarbetar SCA med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076 – 002 69 21 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

 

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.

 

Skogsbolaget SCA hade 2022 ca 3 300 anställda och en försäljning på 21 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

 

Område

Sundsvall

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Sundsvall . Publicerat : 1 juni

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb SCA söker bolagsjurist