Jurek

Riverty söker bolagsjurist med placering i Varberg (hybrid)

Är du intresserad av att arbeta i juristfunktionen i ett internationellt fintechföretag som har fokus på människan? Då ska du söka tjänsten som bolagsjurist hos oss på Riverty.

 

Om oss:

Riverty är ett fintechbolag som erbjuder nya perspektiv på finansiella lösningar. Ekonomiska behov, mönster och orosmoment hos konsumenter är det vi har som utgångspunkt när vi skapar innovation. Vi kombinerar teknologi, data och optimering av processer för att ta fram nästa generations finansiella produkter som driver hållbara affärer framåt.

 

Vi erbjuder produkter och tjänster inom betalningar, redovisning och inkasso, allt medan vi stöttar våra kunder genom hela transaktionscykeln. Hela tiden behåller vi fokus på slutkunderna. Vårt mål är att förenkla handel och att aktivt inkludera människor i den ekonomiska cykeln genom finansiell teknologi. Allt för en ny era av ekonomisk frihet.

 

Riverty har mer än 5 000 experter i 13 länder, och är en del av den privatägda utbildnings- och mediakoncernen Bertelsmann. Läs mer om oss på https://www.riverty.com.

 

Rivertys europeiska bolagsjuristfunktion sysselsätter cirka 30 medarbetare varav åtta är baserade i Varberg. Som bolagsjurist hos oss kommer du att ingå i ett internationellt team av jurister som arbetar från Sverige, Finland, Norge och Nederländerna och som rapporterar till General Counsel för Rivertys europeiska affärsenhet 3rd Party Debt Collection & Dept Purchase ("3DC&DP"), som i sin tur rapporterar till vår General Counsel i Tyskland. Som bolagsjurist kommer du att ha ett nära samarbete med juristerna i hela koncernen. Gemensamt drivna initiativ av de europeiska juristerna emellan uppmuntras. Det dagliga arbetet kommer också att innebära nära kontakter med andra funktioner som Product, Sales, Marketing, Risk, Compliance, Finance och Operations.

 

Arbetsbeskrivning:

I denna roll kommer du att ha en bred bolagsjuristroll som innefattar i huvudsak följande ansvarsområden:

 

• Ge stöd och råd i ett brett spektrum av juridiska frågor som har med verksamheten att göra, t.ex. i fråga om kommersiella avtal, konsumentkrediter, konsumenträtt och regulatoriska frågeställningar på såväl nationell som gränsöverskridande nivå.

•  Utvärdera nya affärsmodeller och lösningar från ett rättsligt perspektiv.

•  Utarbeta, granska och förhandla kommersiella avtal och annan juridisk dokumentation.

• Bidra till ständiga förbättringar av juristfunktionen som helhet och våra arbetssätt för att säkerställa en effektiv, värdeskapande juristfunktion med medarbetare som verkligen trivs.

• Utveckla checklistor, policyer, processer och genomföra utbildningar m.m. för att bidra till medvetenhet om legal risker och möjligheter samt Operational Excellence.

 

Vem du är:

• Du har ca fem till åtta års gedigen och relevant arbetslivserfarenhet inom liknande branscher som vår. Vidare har du kunskap om finansiella tjänster och relaterade frågor i internationella miljöer.

• Erfarenhet från bolagsjuristfunktion och/eller affärsjuridisk byrå.

• När det gäller rättsområden tror vi att du har erfarenhet inom följande områden: Kommersiell avtalsrätt, inkassojuridik och tillsynsfrågor inom inkasso, konsumentkrediter, konsumenträtt, insolvensrätt, krediträtt, finansrätt och finansiella tillsynsfrågor.

• Du har förmågan att översätta komplicerade juridiska frågor till kommersiellt relevanta och lättförståeliga råd.

• Du förmår prioritera med utgångspunkt i våra intressenters varierande behov.

• Du är bekväm med förändringar och osäkerhet, är serviceinriktad och agerar med hög grad av integritet.

• Du har en svensk juristexamen och du är duktig på att kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska, som är vårt koncernspråk.

 

Vad vi erbjuder:

•  Om du letar efter ett företag i en internationell miljö som befinner sig i en spännande, transformativ fas, som strävar efter positiv förändring och som vill erbjuda det bästa till både kunder och anställda, då är Riverty rätt plats för dig.

• Riverty kännetecknas av sitt produktfokus och vårt mål är att bli det mest människocentrerade fintechföretaget. Vår organisationskultur är internationell och låghierarkisk, där samarbete och öppen interaktion mellan team prioriteras. Både inom och mellan teamen strävar vi efter att hjälpa varandra att lyckas. Inom den juridiska funktionen återspeglas dessa värderingar i initiativ, teamfokus, delegerat ansvar och självledarskap.

• Vi har ett mycket omfattande internt utbildningsprogram, och även extern utbildning erbjuds.

• Inom den juridiska funktionen bryr vi oss om harmoni mellan arbete och privatliv och fokuserar på att arbeta effektivt med rätt saker - och ha roligt under tiden. Våra medarbetare arbetar både hemifrån och från kontoret. För närvarande arbetar de anställda i juristfunktionen i Varberg två dagar på kontoret och upp till tre dagar hemifrån.

 

Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så välkommen att inkomma med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Odelius på telefonnummer 076 - 002 69 19 alternativt ida.odelius@jurek.se.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Område

Varberg

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Varberg . Publicerat : 2 maj

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Riverty söker bolagsjurist med placering i Varberg (hybrid)