Jurek

Rexel söker bolagsjurist med fokus på compliance

Rexel är en världsomspännande expert på professionell distribution av produkter och tjänster inom elektrifieringsområdet. Både branschen och bolaget befinner sig i en spännande utvecklingsfas där Rexels erbjudanden i allt större utsträckning innehåller nya produkter och tjänster inom områden som sol, ladd, belysning och energilagring.

 

Vi söker nu en bolagsjurist med fokus på compliance men med kompetens och intresse för att även arbeta med den löpande juridiken inom bolaget.

 

Arbetsbeskrivning

I rollen kommer du att arbeta brett med bolagets legala frågor men med ett fokus på bolagets compliance. Det innefattar bland annat att implementera regelverk och riktlinjer från koncernen, ta fram och förbättra processer, utbilda organisationen och genomföra self-assessments och kontroller. I arbetet ingår även hantering av frågor relaterade till GDPR, anti-korruption och konkurrensrätt.

 

Vidare kommer du även att arbeta med löpande affärsjuridisk rådgivning i verksamheten såsom t.ex. att upprätta, granska och förhandla avtal samt hantera bolagsrättsliga frågor, tvister och fordringar. I rollen rapporterar du till chefsjuristen.

 

Vem är du?

Vi söker dig med juristexamen och som har minst 3 års erfarenhet inom relevanta områden från bolag eller advokatbyrå. Du har erfarenhet från och intresse av att arbeta med compliance men trivs med och har förmåga att arbeta även med juridisk rådgivning inom andra områden som uppkommer i verksamheten. För att lyckas i rollen behöver du vara självgående, ansvarstagande och proaktiv.

 

Du trivs med många kontaktytor inom både den svenska verksamheten och koncernen och har god samarbetsförmåga. Du kan förklara juridiken på ett pedagogiskt sätt och kan anpassa ditt budskap till olika mottagare med skilda kompetenser. Du har ett strukturerat och processinriktat arbetssätt och arbetar lösningsorienterat och situationsanpassat. I rollen behöver du behärska svenska och engelska flytande i både tal och skrift.

 

Vad erbjuds du?

Vill du vara en del av förändringen och bidra till en bättre värld med fokus på hållbarhet? Bli en del av vårt team – här kan du göra skillnad! Du kommer vara en nyckelperson i bolaget eftersom du är med och driver förändringsarbetet och får påverka och skapa värde i en bransch där utvecklingen snabbt går framåt. Du kommer även att vara en del av koncernens stora internationella nätverk av jurister.

 

Om Rexel

Rexel är en av världens största energiteknikleverantörer med verksamhet i mer än 20 länder. Vi tror på att bidra med vår positiva energi i allt vi gör och varje dag guidar vi våra kunder genom utmaningarna i deras arbete för att göra installationer, infrastrukturer och fastigheter mer bekväma, säkra och energieffektiva. Vi kopplar samman och distribuerar morgondagens hållbara elektriska värld.

 

Rexel´s purpose: Electrifying solutions that make a sustainable future possible.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Rexel med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så välkommen att inkomma med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Odelius på telefonnummer 076 002 69 19 alternativt ida.odelius@jurek.se.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 16 maj

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Rexel söker bolagsjurist med fokus på compliance