Jurek Bemanning

Redovisningsekonom till Etac

Bolagsbeskrivning
Etac Group är en världsledande utvecklare av ergonomiska produkter för personer med nedsatt rörelseförmåga samt produkter och tjänster till sjukhus, sjukhem och hem. Etac grundades 1973 av RFSU och ägs idag av Nordstjernan, ett familjestyrt onoterat investeringsbolag.
Vårt uppdrag är att alla ska kunna leva ett fritt och självständigt liv och fullfölja sina drömmar oavsett sina fysiska förutsättningar.
Vi erbjuder utmanande arbetserfarenhet i en dynamisk miljö. För våra anställda, är arbetet mer än bara ett jobb - vi brinner för att arbeta i ett företag som utvecklar produkter som hjälper människor att förbättra sin livskvalitet.
I koncernen är vi 900 anställda och omsätter 1,7 Mdr SEK.

Läs mer på: https://www.etac.com/about-etac/

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu efter en nyfiken och prestigelös redovisningsekonom till vår avdelning Group Finance som idag består av 8 personer. I gruppen ingår även reskontror, cash management, koncernredovisning, controlling, och transfer pricing. I din roll kommer du att ansvara för, och arbeta med, löpande redovisning och månads- och årsbokslut för våra två svenska bolag. Du kommer också vara systemansvarig för vårt scanningsystem av leverantörsfakturor.

Vi har M3 som affärssystem och använder oss av Medius Flow för fakturascanning. För rapportering och konsolidering använder vi oss av AARO. Som regelverk följer vi K3.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Löpande redovisningsfrågor och avstämningar
- Månadsbokslut och årsbokslut
- Moms- och skatt
- Årsredovisning och deklaration
- Systemansvarig och användare av scanningsystem Medius Flow
- Kommunikation med organisationen och externa revisorer
- Delta i förändringsprojekt inom området

Vem är du?
Vi söker dig som har några års erfarenhet som kvalificerad redovisningsekonom eller redovisningsansvarig och som tycker det är kul att arbeta med redovisning, bokslut och rapportering. Du har med fördel arbetat med årsredovisningar och har ett intresse för momsregler samtidigt som vi ser att du har bra kunskaper i Excel och lätt för att sätta dig in i nya system. Du gillar att äga hela redovisningsflödet och tycker om att arbeta proaktivt med förbättringar. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från affärssystemet M3 samt scanningsystemet Medius Flow.  Du är flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

Som person söker vi dig som är nyfiken, framåt och social samtidigt som du är trygg i dig själv. Genom ditt strukturerande arbetssätt hanterar du ett arbete som stundtals ställer höga krav på stresstålighet. Avslutningsvis är du en lösningsfokuserad person som bidrar med positiv energi till gruppen.

Du erbjuds
Du erbjuds en rolig, varierande och utvecklande tjänst! Du kommer till en öppen, avspänd och inkluderande arbetsmiljö med ambitiösa och engagerade medarbetare på ett företag i tillväxt. Vi sitter i härliga lokaler i Kista Science Tower.

I denna process samarbetar Etac med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du därför välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karolina Wahlström på 076-297 87 95 eller karolina.wahlstrom@jurek.se. Du är välkommen att ansöka denna tjänst via Jureks hemsida: www.jurek.se; vi tar inte emot ansökningar via e-post. Vänta inte med att skicka in din ansökan då vi intervjuar löpande!

 

Område:
Solna
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Karolina Wahlström
0762-97 87 95

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 15 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 november

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Redovisningsekonom till Etac