Jurek

Redovisningschef till SBT Sverige AB

Är du vass inom redovisning? Vill vara med och bidra till förbättringar och utveckling på ett spännande bolag i tillväxt? Vi kan ha tjänsten för dig!

 

 

Arbetsbeskrivning

I rollen som redovisningschef till SBT Sverige AB kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden att vara:

 

- Löpande redovisning och månads-, kvartals- och årsbokslut (Visma Business)

- Finansiell rapportering till moderbolaget i Tjeckien

- Säkerställa att bolaget följer aktuella redovisningsprinciper enligt IFRS

- Kassaflödesrapportering

- Moms- och skattedeklarationer

- Finansiell leasing

- Kontakt med revisorer och bank

- Löpande kontakt med bolagets löneadministration

- Vara en nyckelperson i ekonomiska frågor

- Ledningsgruppsarbete

 

Du kommer att rapportera till SBT Sveriges ekonomichef.

 

 

Vem är du?

Du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi, gärna från högskola eller universitet, samt flera års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Vi söker dig med erfarenhet av anläggnings- eller byggbranschen och du har med fördel arbetat i ett expansivt bolag där du byggt upp och/eller utvecklat redovisningsarbetet. Det är meriterande om du har arbetat enligt IFRS tidigare.

 

I denna rekryteringsprocess kommer vi även att lägga stor vikt vid personlighet. För att lyckas i rollen tror vi att du besitter följande personliga egenskaper:

 

- Ansvarstagande, engagerad och proaktiv

- Prestigelös och lösningsfokuserad

- Positiv och en pedagogisk teamspelare

 

För denna roll behöver du vara flytande i svenska och engelska.

 

 

Du erbjuds

En ansvarsfull roll på ett växande bolag i en spännande bransch, där du som redovisningschef kommer att tillhöra ledningsgruppen och möjlighet att bidra till bolagets utveckling.

 

I den här processen samarbetar SBT Sverige AB med Jurek och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Sjöström på 0709-72 14 70 alternativt malin.sjostrom@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

 

 

Om verksamheten

SBT Sverige AB skapades 2014 då tjeckiska Subterra a.s. etablerade en verksamhet i Sverige. Vi utgår från vårt kontor i Solna och täcker hela Sverige. Verksamheten är fokuserad på allt undermarksbyggande, men kärnkompetensen ligger i tunnelbyggande genom konventionell borrning och sprängning. Vi har utfört och genomför projekt på Förbifart Stockholm och har fler kontrakt för utbyggnaden av Stockholms tunnelbana, där det största är huvudkontraktet för delen Akalla-Veddesta med två stationer.

 

Subterra a.s. är ett bygg- och anläggningsföretag som sedan 2004 ingår i Metrostav koncernen. Den geografiska hemmamarknaden är Tjeckien men företaget verkar även på den internationella marknaden, främst i centrala Europa. SBT Sverige AB omsatte ca 1 miljard SEK år 2020 och har ca 170 anställda. För 2021 beräknas omsättning bli ca 1,3 miljarder SEK.

 

Sökord: Redovisningschef, redovisningsansvarig, IFRS, Accountant Manager

 

Område: Solna

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Solna . Publicerat : 17 februari

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Redovisningschef till SBT Sverige AB