Jurek

Projektintresserad Junior Business Controller till Soltech

Söker du en ny utmaning och redo att ta nästa kliv i en roll som junior business controller? Trivs du i organisationer där beslutsvägarna är korta och där du själv får stort inflytande över din roll och din utveckling? Då har du nu chansen att bli en del av Soltech Energy Solutions – ett entreprenöriellt bolag som skapar hållbara, lönsamma och högkvalitativa energilösningar.

 

Arbetsbeskrivning

I din roll som junior business controller till Soltech Energy Solutions kommer du ha en viktig kugge i hantering av dess olika projekt samt arbeta nära projekten och stötta projektchefer och projektledare i bland annat prognoser och kostnadsuppföljningar. Ekonomifunktionen är delvis outsourcad där du har ett nära samarbete med ekonomichef samt stötta projekten i arbetet med framtagning och uppföljning av budget och prognoser. Förutom arbetet i den dagliga verksamheten kommer du även att driva förbättringar och affärsprocesser framåt.

 

Utöver detta kommer dina arbetsuppgifter att innefatta:

• Identifiera, analysera och granska eventuella avvikelser mellan utfall, prognos och budget kopplat till projekt

• Bidra till verksamhetsgemensam ekonomistyrning samt följa upp att beslutade rutiner efterföljs

• Redovisa vinstavräkning på projekt

• Ta fram ekonomiska underlag till månatlig statusrapportering

• Upprätta manualer och processer

• Ad hoc

 

Du ingår i ett ekonomiteam på 3 personer och rapporterar till CFO.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har några års erfarenhet som redovisningsekonom eller controller och som nu vill ta nästa steg i en roll som junior business controller. Du har med fördel en universitetsutbildning inom ekonomi och tidigare arbetat i roller där du arbetat nära verksamheten gärna kopplat till olika projekt. Du har en god förståelse och erfarenhet av redovisning och god vana att presentera ekonomiskt material för icke-ekonomer. För att lyckas i rollen hos Soltech Energy Solutions har du god systemvana, och vi kommer se det som meriterande om du jobbat i något typ av projektsystem eller arbetat med succesiv vinstavräkning i dina tidigare roller.

 

Som person trivs du i organisationer där du har många olika interna kontaktytor och trivs likväl med självständigt arbete som i team. Du uppskattar att arbeta i en organisation där det kan ske snabba förändringar vilket gör att du som person är anpassningsbar och en ambition att kontinuerligt utvecklas. Du är en hjälpsam, prestigelös och analytisk person som tar egna initiativ och som är nyfiken på nya lösningar. Rollen kräver även att du tar stort ansvar för ditt arbete och känner dig bekväm med att svaren kanske inte alltid finns på plats. Vidare talar och skriver du obehindrat på svenska och engelska.

 

Du erbjuds

En utmanande och spännande roll i en entreprenörsdriven organisation med stort driv och högt engagemang. I din roll som junior business controller kommer du få en central och utvecklade roll och där du ges möjlighet att växa och utmanas. Soltech Energy Solutions har sina lokaler i Årsta och där delar av arbetet kommer kunna ske på distans. Förutom flexibla arbetstider och generösa förmåner kommer du även få vara del av en spännande resa inom Soltech Energy koncernen.

 

I den här processen samarbetar Soltech Energy Solutions med Jurek Finance och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Manda Kristensson på manda.kristensson@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

 

Om Soltech Energy Solutions

En drivande part i den gröna omställningen

Soltech Energy Solutions är ett rikstäckande solenergibolag som är en del av solenergikoncernen Soltech Energy. Vi är en trygg partner och med över 30 års erfarenhet i branschen vet vi hur man skapar hållbara, lönsamma och högkvalitativa energilösningar. Allt för att skapa smarta fastigheter för morgondagens samhälle. För mer information besök: https://soltechenergysolutions.se/

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 januari

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Projektintresserad Junior Business Controller till Soltech