Jurek

Nordnet söker bolagsjurist

Nordnet är en digital aktör inom bank och försäkring med drivkraften att demokratisera sparande och investeringar. Hos oss arbetar du i en nordisk miljö med fokus på innovation och produktutveckling. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu en kundupplevelse i världsklass. Vi ser nu fram emot att välkomna en ytterligare bolagsjurist till en bred och affärsnära roll på vårt huvudkontor i Stockholm.

 

 

Arbetsbeskrivning

I rollen som bolagsjurist på Nordnet kommer du att arbeta med varierande arbetsuppgifter och vara en viktig del i byggandet och vidareutvecklingen av juridikfunktionen. Du arbetar nära affärsverksamheten och stöttar vid upprättande och förhandling av ett brett utbud av avtal. Du ger vidare verksamheten stöd i frågor relaterade till bland annat värdepappersrätt, villkorstillämpning och kreditgivning. Du kommer även hantera bolagsrättsliga ärenden och ha rollen som sekreterare i styrelser och styrelseutskott. Du är också med i olika utvecklingsprojekt och bistår organisationen vid framtagande av nya produkter och tjänster. Du rapporterar till chefsjuristen och juridikfunktionen består i övrigt av tre andra jurister i Sverige samt vardera en i Finland, Danmark och Norge.

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad juristexamen har arbetat ca 3 – 5 år som jurist på advokatbyrå, myndighet, bank eller annat bolag. Du har erfarenhet från att förhandla kommersiella avtal och du uppskattar att arbeta brett med affärsjuridik. Har du erfarenhet från att arbeta med värdepappersrätt, kreditgivning eller fonder är det meriterande. Viktigast är dock att du har ett intresse för sparande och finansiella marknader. Du är van vid att arbeta självständigt och har god förståelse för affärsmässiga överväganden och förmåga att bedöma risker. Du kan vidare på ett pedagogiskt sätt förmedla dina kunskaper till övriga delar av organisationen och har lätt för att samarbeta med andra. Som person är du ansvarstagande, noggrann, lösningsorienterad och beredd att hjälpa till där behov finns. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är ett krav.

 

 

Du erbjuds:

Vi erbjuder dig en spännande och central roll på ett innovativt och växande bolag med ambitionen att omdefiniera finansvärlden. Tjänsten ger dig goda möjligheter till professionell utveckling och du får vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor.

 

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Nordnet med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

 

 

Om verksamheten

På Nordnet är vi ca 600 anställda i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn som alla arbetar för att påverka den finansiella framtiden för över 1,5 miljon kunder i Norden. Genom innovativ UX, banbrytande finansiella produkter, automatiserade och inspirerande kundresor, bygger vi den bästa plattformen för sparande och investeringar. Besök oss gärna på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk och www.nordnet.fi

 

Område: Stockholm

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 oktober

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Nordnet söker bolagsjurist