Jurek

Kvalificerad Assistent till Processgruppen, Baker McKenzie

Baker McKenzie är en internationellt topprankad advokatbyrå - och en av världens ledande inom affärsjuridik. Vi söker nu en kvalificerad juristassistent till Processgruppen. Du kommer i denna roll arbeta med legal administration knutet till processföring men också ge kvalificerad assistans åt gruppens delägare och jurister.  

 

 

Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad, noggrann och serviceinriktad kvalificerad juristassistent till vårt team inom Processrätt. Du kommer att hantera administration av olika inkommande ärenden till avdelningen, ansvara för och koordinera avtalshantering, biträda med avdelningens ekonomiska rapportering och i övrigt bistå avdelningens jurister med upprättande och hantering av olika typer av dokument och rapporter och även fungera som kontaktyta mot olika myndigheter och domstolar runt om i Sverige. Det är en bred och varierad roll i omfattning och arbetstempo och innefattar bland annat följande uppgifter:

 

• Registrering, rapportering och hantering av ärenden

• Stängning och påminnelser kring frister och avtal

• Koordinering av dokument och information gentemot olika myndigheter och domstolar

• Sammanställning och korrekturläsning av inlagor – format, språk och information

• Ansvara för påminnelser kring viktiga deadlines och generell administrativ legal support relaterade till avdelningens aktiviteter

 

Tjänsten innefattar även mer traditionella assistentuppgifter som:

• Registrering av nya klienter

• Fakturaadministration

• Koordinering och planering för mötes- och resebokningar samt luncher/middagar

• Utläggs- och kvittoredovisningar

• Korrekturläsning och formatering samt inbindning av dokument

• Övriga för en assistent vanligen förekommande ad hoc uppgifter

 

 

Din erfarenhet och kompetens

Till denna tjänst söker vi dig som har god förståelse för processjuridiken och relevant kunskap och stort intresse för ovan arbetsuppgifter. Du kanske tidigare har arbetat som domstolshandläggare, paralegal eller kvalificerad assistent inom processrätt alternativt har läst rättsvetenskapliga programmet eller likvärdig utbildning. Har du viss erfarenhet av byråverksamhet så är det meriterande men inget krav. Tjänsten ställer krav på god språklig och kommunikativ förmåga och att du arbetar obehindrat på engelska och svenska samt är en van Office-användare, främst Word och Excel. Vi ser gärna att du är intresserad av att tillsammans med andra i teamet, testa och använda "legal tech" och andra verktyg som kan underlätta och effektivisera arbetet.

 

 

Din personlighet

Vi söker dig som är noggrann, kvalitetsmedveten och van att arbeta med fler parallella uppgifter och projekt. Det är av stor vikt att du har ett eget driv, högt engagemang och trivs att arbeta självständigt som en del av ett välfungerande team. Du tar dig bäst fram om du är trygg i dig själv och har lite skinn på näsan och vågar ställa frågor när du inte förstår. Det ligger naturligt för dig att ta ansvar och du trivs i en tempofylld och dynamisk miljö som ställer lite extra krav på "attention to detail". Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för denna tjänst.

 

 

Du erbjuds

En utvecklande och varierad tjänst för dig som vill arbeta med ett ambitiöst och trevligt team i ett internationellt företag. Du blir en mycket viktig del inom Processteamet och för rätt person finns goda möjligheter att utvecklas inom området. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med initial provanställningsperiod om sex månader.

 

 

Ansökan och övrig info

I denna rekrytering samarbetar Baker McKenzie med Jurek Rekrytering & Bemanning. Känner du igen dig i beskrivningen bör du inte tveka att skicka in ditt CV och personligt brev redan idag. Urval och intervjuer görs löpande. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Susanne Waering (susanne.waering@jurek.se). Du söker tjänsten via Jurek Rekrytering & Bemannings hemsida, www.jurek.se. Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Om verksamheten

Stora, välkända klienter. Fokus på innovation. Utmanande arbete. Baker McKenzie är världens högst rankade advokatbyrå - och en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik. Men det allra viktigaste är att du som medarbetare ska känna dig högt rankad hos oss. Hela vår kultur bygger på att alla ska utvecklas till sin fulla potential.

 

Vi är ett sammansvetsat team på 110 personer i Stockholm med den internationella byråns alla fördelar. Vi sitter i trevliga lokaler centralt på Vasagatan 7 och erbjuder dig en stimulerande, inkluderande och trevlig arbetsmiljö. Tillsammans arbetar vi över rättsområden och landsgränser för att bistå våra klienter på bästa sätt. Baker McKenzie grundades i Chicago 1949 och idag är vi fler än 13 000 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 och verksamheten är klimatneutral sedan 2020.

 

Sökord: Juristassistent, Processrätt, Legal assistant, Paralegal, Domstolshandläggare, Assistent

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 maj

Kategorier : Kontor & Administration


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Kvalificerad Assistent till Processgruppen, Baker McKenzie