Jurek

Junior skattejurist till RSM Stockholm

Vill du arbeta i en expansiv organisation med stark framåtanda och en känsla av ett gemensamt mål? RSM lever upp till de högt ställda villkoren för att certifieras som ett " Great Place to work" och utmärker sig genom sitt fokus på människan, goda relationer och stor arbetsglädje i vardagen. Du får dessutom möjlighet att påverka både din egen och företagets framtida utveckling. RSM sitter i fina lokaler i centrala Stockholm.


Om rollen
Du kommer att bidra med skatterådgivning där du hjälper kunder och medarbetare internt med att besvara skattefrågor. Du hanterar deklarationer, skatteregistreringar och sköter kommunikationen med Skatteverket. Du ansvarar även för byråns administrativa ärenden hos Bolagsverket såsom styrelseändringar, revisorsval, fusioner, emissioner, indragning av aktier mm. Du upprättar relevanta handlingar och blanketter och sköter kommunikationen med Bolagsverket.

Genom ett aktivt nätverkande bearbetar du strategiska nya kontakter och kunder. Du arbetar även proaktivt med merförsäljning på befintliga kunder samt införsäljning av potentiella produkter inom skatteområdet.


Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen och ett par års relevant arbetslivserfarenhet inom skattejuridik. Du trivs i en central och nätverkande roll och ser det som en rolig utmaning att skapa tillväxt för byråns tjänster inom skatterådgivning. Vi ser gärna att du har intresse och/eller tidigare erfarenhet av internationella skattefrågor och/eller har erfarenhet av skattefrågor i samband med företagsöverlåtelser. Har du dessutom erfarenhet av upprättande och granskning av avtal samt moms är detta meriterande.

Som person är du kommunikativ, pedagogisk och noggrann. Du har lätt för att förklara skattejuridik på ett tydligt och enkelt sätt. Vidare är du driven och prestigelös och har lätt för att skapa relationer både internt och externt. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.


Vi erbjuder
Visst är det kul med helg, men på RSM tycker vi även att vardagen är viktig. Faktum är att allt som händer mellan måndag och fredag utgör mer än 70 procent av livet. Desto viktigare att det är kul att gå till jobbet. Det finns många goda skäl att arbeta på RSM. Härlig stämning, stimulerande arbetsuppgifter, generösa förmåner och internationella karriärmöjligheter, för att nämna några. Här kan du läsa mer om vad vi gör för våra medarbetare:

https://www.rsm.global/sweden/sv/goda-skal-att-arbeta-pa-rsm

Vi vill erbjuda våra medarbetare Sveriges bästa arbetsplats och för tredje året i rad är RSMcertifierade av Great Place to Work. Ett fint kvitto på att vi har kommit långt i vårt arbete med att skapa en hälsofrämjande arbetsplats för våra medarbetare.


Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar RSM med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Elin Psilander på elin.psilander@jurek.se.
 
Område: Stockholm
Anställning: Tillsvidare
Omfattning: HeltidAnsök nu

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 24 februari

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Junior skattejurist till RSM Stockholm