Jurek

IT-chef till Roslagsvatten

Roslagsvatten är ett kommunägt bolag med entreprenörsanda som just nu befinner sig mitt i en spännande förändringsresa. Våra kommuner växer och utvecklas i en hög takt och för att möta morgondagens behov behöver vi ställa om, justera och utveckla vår verksamhet med lösningar som är hållbara över tid. Vi har långsiktiga och ambitiösa planer när det gäller hållbarhet och teknisk utveckling. Vi vill effektivisera vår verksamhet genom en smart och anpassad digitalisering och IT spelar därför en viktig roll för att vi ska nå vårt övergripande mål att bli bland de 5 bästa VA- och avfallsbolagen i Sverige inom 5 år.

 

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en arbetsplats som genomsyras av öppet arbetsklimat och starkt engagemang.

 

 

Om tjänsten

Ditt uppdrag som IT-chef är att tillsammans med ditt team säkerställa en stabil drift- och support av IT- och nätverksinfrastruktur för både administrativ- och produktionsmiljö. Du ser till att IT tar en aktiv roll och är med och styr digitaliseringen inom Roslagsvatten genom att utveckla bolagets digitaliseringsstrategi. Detta innebär ett nära samarbete med samtliga enheter eftersom det är många befintliga system som ska ses över och kommer att bytas ut. Framförallt har IT ett tätt samarbete med enheten produktionsteknik, som ansvarar för digitaliseringen inom produktionsmiljön, vilken bl.a. innebär införande av digitala vattenmätare, system för energieffektivisering, digital tvilling samt styr- och övervakning av våra anläggningar mm.

 

IT-enheten har vuxit det senaste 1,5 året och är en funktion under uppbyggnad. Gruppen består av sex medarbetare uppdelade på rollerna It-tekniker, systemförvaltare, IT-projektledare, nätverksspecialist och IT-drifttekniker. En viktig del i ditt uppdrag som enhetschef blir att utveckla ditt team och er förmåga att bidra till förändring genom att förstå verksamhetens behov och omsätta det till en teknisk lösning som tar oss mot våra uppsatta mål.

 

Det händer mycket på Roslagsvatten och så även inom IT, som för att öka säkerheten och servicenivån nyligen etablerat ett eget datacenter och tagit hem servicedesk. Det innebär att fokus just nu är att utveckla arbetet med drift- och förvaltning av IT-miljön samt kompetens att supporta verksamheten.

 

Vi håller även på att införa IT-processer baserat på ITIL, vilket är en erfarenhet vi gärna ser du har med dig in i din roll som IT-chef.

 

IT-avdelningen ligger organisatoriskt under chefen för verksamhetsstöd och har en direkt kontakt med VD och ledningsgrupp via IT-rådet, som träffas regelbundet. I IT-rådet lyfts strategiska frågor och IT-chefen förankrar där sina planer och får de beslut som behövs för att ta dem vidare.

 

 

Om dig

Vi anser att vilja och engagemang är grundläggande förutsättningar för att lyckas med sitt uppdrag på Roslagsvatten och den vi söker är både visionär och har förmåga att driva en digitaliseringsagenda.

 

Förutom att vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna ser vi även att du har följande:

• akademisk utbildning inom IT (systemvetare, datavetare, datatekniker eller liknande)

• erfarenhet av arbete som IT-chef alt. gedigen erfarenhet inom IT-drift, förvaltning och projektledning

• erfarenhet av förändringsledning

• erfarenhet av strategiskt IT-arbete

• kunskap om IT-säkerhet

• kunskap om industriell IT

 

Det är meriterande om du har:

• erfarenhet av ITIL

• arbetat med IT i organisation som vuxit

 

Som person är du driven, resultatinriktad och du har förmåga att skapa engagemang och delaktighet i ditt team. Du är bra på att samarbeta och har ett pragmatiskt och lösningsorienterat förhållningssätt. För att lyckas i din roll behöver du vara trygg, stabil och ha en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du kan se helheten, ta fram strategi och struktur för att hantera många pågående projekt.

 

 

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med lön enligt överenskommelse. Placering på vårt huvudkontor på Sågvägen 2 i Åkersberga.

 

 

Ansöka

I denna rekrytering samarbetar Roslagsvatten med Jurek Rekrytering & Bemanning AB. Sista ansökningsdag är 2021-12-01. Intervjuer sker löpande så inkom med din ansökan redan idag!

 

Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på 073 70 771 70 eller via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

För kontakt med fackliga företrädare:

Vision: Patric Federley, telefonnummer 08-540 835 25, e-post patric@roslagsvatten.se

 

Saco: Carina Asp, telefonnummer 08-540 835 07, e-post carina.asp@roslagsvatten.se

 

Som vi ser det, har vi på Roslagsvatten ett stort och viktigt uppdrag - att möjliggöra hållbara samhällen. Det handlar om att se till att det kretslopp som tjänat oss i miljoner år kan fortsätta göra sitt jobb, så att våra barnbarn kan ta del av en av världens vackraste miljöer. Idag distribuerar vi dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för insamling av hushållsavfall samt driver återvinningscentraler i några av de mest expansiva kommunerna i Stockholm- och Uppsalaområdet.

 

Område: Österåker

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 december . Arbetsort : Österåker . Publicerat : 15 november

Kategorier : Chef & Ledning Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb IT-chef till Roslagsvatten