Jurek Bemanning

IDEA söker arbetsrättslig rådgivare

På grund av en utlandsflytt söker IDEA nu en ny arbetsrättslig rådgivare med intresse för marknadsfrågor.


Arbetsbeskrivning

Denna roll innebär främst arbete med arbetsrättslig rådgivning och förhandlingsstöd till medlemsorganisationerna men innebär även ett ansvar för marknadsfrågor. Detta ansvar innebär även att vara den primära kontaktytan mot arbetsmarknadsaktörer samt att ha en löpande kontakt med medlemmar avseende arbetsmarknadsfrågor. Målsättningen är att utveckla arbetsmarknadsfrågor för medlemmarna och hålla sig i framkant avseende arbetsmarknadspolitiska frågor och dess påverkan på medlemsorganisationer och civilsamhället. Arbetet innebär även att hålla utbildningar.

I ditt arbete kommer du att ha en mängd olika kontaktytor internt och externt och en stor del av den rådgivande verksamheten sker löpande över telefon med medlemmar, men kan även innebära resor för möten med medlemmar utanför Stockholm.


Vem är du?

Vi ser att du har en akademisk examen inom juridik, personal- arbete- och organisation, statsvetenskap eller ekonomi. Du är helt bekväm med att ge arbetsrättslig rådgivning och tycker om att arbeta i en rådgivande och stödjande funktion med juridiken i fokus. Vidare ser vi att du har förhandlingsvana och gärna erfarenhet av att hålla utbildningar. För denna tjänst krävs en gedigen arbetslivserfarenhet och vi ser gärna att du har motsvarande 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet och du bör ha arbetat i någon form med arbetspolitiska frågor och/eller föreningsjuridik. Du måste kunna arbeta helt obehindrat på svenska och engelska.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. För att trivas i rollen är du en social, prestigelös och flexibel person och du bör ha ett intresse för att vara engagerad i att få IDEA att växa och vilja arbeta med profileringsfrågor för organisationen. IDEAs verksamhet är centrerad kring ideella organisationer och det är viktigt att du har ett genuint intresse för föreningsvärlden och ytterligare meriterande är om du själv också har erfarenhet från föreningsvärlden.


Du erbjuds

Du kommer att komma till ett litet men kompetent kansli där vi alla arbetar tillsammans mot samma mål. Vi som arbetar på IDEA ser ett särskilt värde i vårt arbete inom civilsamhället och vi hoppas att du kan hitta en lika positiv drivkraft i detta som vi gör!

IDEA erbjuder sina anställda attraktiva förmåner och tillämpar målstyrd arbetstid vilket ger de anställda största möjliga flexibilitet. Arbetsplatsen är på Klara Södra kyrkogata i Stockholm.


Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar IDEA med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.


Om verksamheten

IDEA är arbetsgivarförbundet för ideella organisationer och är en fristående arbetsgivarorganisation. Gemensamt för alla medlemmar är att de bedriver ideell och idéburen verksamhet utan primärt vinstsyfte. Vår hjärteangelägenhet är arbetsrätt och personalfrågor. Vi hjälper våra medlemmar med allt ifrån att tydliggöra arbetsgivarrollen till att svara på konkreta frågor, till exempel hur lagar och avtal ska tolkas.

Vi kan den ideella sektorns förutsättningar bäst. IDEA bildades 1995 och har sedan dess vuxit starkt. IDEA har både stora och små organisationer som medlemmar. För oss är alla viktiga.


IDEAs 1 400 medlemmar representerar ett tvärsnitt av den ideella sektorn: studieförbund, sociala/humanitära organisationer, arbetsmarknadsorganisationer, invandrarföreningar, idrottsföreningar, frivilliga försvarsorganisationer, fristående grund- och gymnasieskolor, folkhögskolor, högskolor, vård och omsorg, ungdomsförbund, scoutföreningar, nykterhetsorganisationer, trossamfund etc.Område:

Stockholm
Stockholms län

Anställning: 

Tillsvidare Heltid

Kontakt:

Maria ElvungAnsök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 21 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 21 mars

Kategorier : Ekonomi & Finans HR & Organisation Juridik Studie- och yrkesvägledare


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb IDEA söker arbetsrättslig rådgivare