Jurek

HSEQ Specialist till Pirelli

Vi söker nu efter en HSEQ Specialist till Pirelli/Däckia. I denna roll är du ansvarig för kvalitet, miljö, hälsa, säkerhet och hållbarhet.

 

Du driver och leder det interna ledningssystemet och säkerställer att både interna och externa krav uppfylls. Denna roll är operativ och du kommer självständigt att ansvara för olika projekt. Som Miljö & Kvalitetsansvarig kommer du att rapportera till den nordiska HR-Chefen och du kommer vara placerad på ett kontor i Kista Science Tower. Arbetet kommer att innebära resande inom Sverige för att regelbundet besöka Däckias verkstäder för revisioner och stötta platscheferna i diverse ärenden.

 

Dina arbetsuppgifter i rollen som HSEQ Specialist:

• Driva, leda och planera arbetet kring miljö, hälsa, säkerhet, arbetsmiljö, kvalitet och hållbarhetsfrågor både inom Däckia och Pirelli Tyre Nordic.

• Säkerställa, utveckla och förbättra det lokala ledningssystemet samt se till att det uppfyller interna och externa krav baserat på ISO 9001 och 14001.

• Ansvara för interna och externa miljö/HSE revisioner.

• Projektledning av kvalitetsrelaterade projekt och övriga revisioner.

• Säkerställa processer och rutiner för förebyggande arbetsmiljöarbete och vara del av skyddskommittéer.

• Rapportera och följa upp internt avseende kvalitet, HSE, säkerhet och hållbarhetsfrågor.

• Informera och utbilda internt, och säkerställa att rutiner, regler och policys följs och hanteras korrekt av alla.

 

• Stötta Däckias platschefer på verkstäderna (63 st i Sverige) genom regelbundna besök, samt via telefon/e-mail.

• Hantera kund- och leverantörs relationer och marknadsföringsaspekter avseende HSE och kvalitetsfrågor i intern samverkan med övriga avdelningar.

• Hantera lokala GDPR och Compliance frågor, i samråd med regional legalt team.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av HSE (hälsa, säkerhet, miljö) och kvalitetsfrågor inom däck/bil-industrin, FMCG, handel eller tillverkningsindustrin. Du har tidigare erfarenhet av miljörevisioner och god kännedom av Miljö- och Arbetsmiljölagstiftning och håller dig uppdaterad inom området. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö, eller likvärdig erfarenhet. Du pratar flytande svenska och engelska samt har erfarenhet från internationella organisationer.

 

För att lyckas i rollen som HSEQ Specialist motiveras du av förändring och att bidra till kontinuerlig förbättring. I rollen kommer du att ha kontakt och samarbeta med olika kollegor i organisationen, där kulturen präglas av att dela med sig av sina erfarenheter och lärdomar till varandra.

 

Du kommer att arbeta med att stötta andra och då är det viktigt att ha en god kommunikationsförmåga och att du får energi av att lösa problem. I rollen kommer du att arbeta med flera projekt samtligt och då är det viktigt att du är strukturerad och organiserad i ditt arbetssätt. Du har god förmåga att ändra fokus från detaljer till helhet och vice versa, med en affärssinnad attityd.

 

Om verksamheten

Däckia AB är en av Sveriges ledande däckservicekedjor och vänder sig till privatpersoner och företag runtom i Sverige. I kedjan ingår 63 helägda verkstäder och 50 samarbetspartners över hela landet. Däckia har ett brett sortiment av däck och fälg, och tillhandahåller ledande varumärken för allt från stora entreprenadmaskiner till skottkärror. Däckia ägs idag av Pirelli, en italiensk däcktillverkare, som grundades 1872 och som idag har över 36 000 anställda. Pirelli är en av de största däcktillverkarna globalt med försäljning i över 160 länder och ett 20-tal fabriker i ett flertal länder i Europa och Amerika. De senaste åren har präglats av stabil lönsamhet, tillväxt och utvecklingsprojekt inom flera områden. Grunden för framgångarna är engagerade och kunniga medarbetare och partners. Sedan maj 2020 arbetar båda bolagen i en integrerad verksamhet i deras lokaler i Kista Science Tower.

 

Sök tjänsten

I den här rekryteringen samarbetar Pirelli/Däckia med Jurek HR. Tjänsten är ett vikariat på ca 1 år med chans till vidare anställning, start enligt överenskommelse. Vi ser fram emot att få din ansökan och kommer att börja kalla till intervjuer fortlöpande.

 

För eventuella frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ylva Ottosson; ylva.ottosson@jurek.se eller researcher Sandra Waldnert; sandra.waldnert@jurek.se. Ansök på www.jurek.se

 

Välkommen med din ansökan!

 

Område

Stockholm

Anställning

Visstid

Omfattning

Heltid

 

 

 

 Ansök nu

 

 

 

Sista ansökningsdag : 21 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 21 juli

Kategorier : HR & Organisation Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb HSEQ Specialist till Pirelli