Jurek

Handläggare sökes till myndighet i Sundbyberg

Är du nyexaminerad jurist och är nyfiken på att arbeta inom statlig myndighet? Välkommen in med din ansökan som handläggare!

 

 

Arbetsbeskrivning

Myndigheten beslutar om skuldsanering som möjliggör för svårt skuldsatta personer att bli av med hela eller delar av sina skulder. Det är till nytta för den som ska betala, den som ska få betalt och samhället i stort. Skuldsanering syftar till att ge överskuldsatta personer balans i sin ekonomi samtidigt som fordringsägare får största möjliga betalning.

 

Du kommer arbeta som handläggare inom skuldsanering och fatta beslut i enskilda ärenden. Konsulten ska på ett lättförståeligt sätt förklara innebörd och konsekvenser av fattade beslut såväl skriftligen som per telefon. Arbetet innebär externa kontakter med sökande, borgenärer, budget- och skuldrådgivare samt andra myndigheter. Konversation sker vanligtvis på svenska i tal och skrift med berörda parter men du bör även vara bekväm att konversera och skriva på engelska, då det ibland blir aktuellt.

 

Du kommer att ingå i ett team på ca 8 personer som leds av en handledare.

 

Arbetsuppgifter består bl.a. av:

• Sköta fastlagda administrativa rutiner enligt Kronofogdens riktlinjer

• Självständigt planera, samordna & handlägga ärenden

• Utarbeta beslutsunderlag i enskilda ärenden

• Fatta beslut och meddela dessa till berörda parter såväl skriftligen som per telefon

• Kontakter med sökande, borgenärer, budget- och skuldrådgivare samt andra myndigheter.

 

 

Vem är du?

Du har tidigare erfarenhet av kundkontakt och har en god känsla för service. Som person har du en positiv attityd och en god förmåga att etablera goda relationer internt och externt. Du är ordningsam och kan hantera flera uppgifter parallellt. Du är en person som gillar att arbeta på ett noggrant och gärna strukturerat sätt! Du har en drivkraft som styrs av att uppnå resultat och du ser din prestation som något viktigt! Du har en god kommunikativ förmåga och goda kunskaper i svenska och engelska (både i tal och skrift). Du ska också ha:

 

• Avslutat juristprogrammet (270 hp) under de senaste tre åren

• Minst sex (6) månaders arbetslivserfarenhet från liknande arbete. (Med liknande arbete avses arbete med arbetsuppgifter som innefattar interna och externa kontakter med juridiska inslag)

• Goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt.

• Flytande i svenska i tal och skrift

 

Det är meriterande om du har arbetat med juridiska arbetsuppgifter tidigare på en myndighet, juridisk byrå eller tingsrätt såsom ärendehantering, utredning och/eller beslutsfattande, gett juridisk rådgivning, upprättat enklare avtal m.m.

 

 

Du erbjuds

Ett konsultuppdrag med omfattning på heltid 100% med start så snart möjligt (omgående) och beräknas pågå till och med 2022-09-30, det kan finnas chans till förlängning. Arbetstiden normalt är förlagd mellan 08.00-16.30 med placering på distans/Sundbyberg. Du kommer att bli anställd av Jurek Rekrytering & Bemanning och vara uthyrd till vår kund. Vid frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta konsultchef Kajsa Lidén på kajsa.liden@jurek.se

 

Då urvalsprocessen och intervjuer sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

 

 

Om Jurek

Jurek är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, administration samt marknad och management.

 

Område

Stockholm

Anställning

Visstid

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 19 april

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Handläggare sökes till myndighet i Sundbyberg