Jurek

Förbundsdirektör till Sveriges Farmaceuter

Vi söker dig som är en trygg inkluderande ledare som i ditt ledarskap är prestigelös och är van att använda den spetskompetens som finns omkring dig. Du kommer till ett litet kansli som gemensamt brinner för farmaceuternas profession. Våra medlemmar är en av de viktigaste yrkeskårerna! Farmaceuter är experter på läkemedel och utvecklar, tillämpar och förmedlar kunskap om läkemedel och läkemedelsanvändning.

Sveriges Farmaceuter är ett fack- och professionsförbund för apotekare och receptarier med 7000 medlemmar. Som alla fack- och professionsförbund inom Saco är uppdraget att både ta tillvara medlemmarnas fackliga intresse och deras profession. Det fackliga arbetet har fokus på en god fysisk och psykosocial arbetsmiljö för våra medlemmar, en skälig ersättning för deras arbete, en god löneutveckling genom hela yrkeslivet och inte minst att de har möjlighet att upprätthålla och utveckla sin kompetens. Bland professionsfrågorna är de viktigaste att verka för att våra medlemmars yrkesroller är både kända och erkända i samhället, att det finns tydliga karriärvägar och att yrkesrollerna följer utvecklingen så att de uppfattas som tydliga också på framtidens arbetsmarknad. Ett viktigt utvecklingsområde är att bli bättre på att identifiera och utnyttja synergier mellan fackligt arbete och professionsfrågor.

 

Dina arbetsuppgifter
Som Förbundsdirektör har du två huvudsakliga arbetsuppgifter. Dels leder du arbetet på förbundets kansli som idag har 11 medarbetare. Tillsammans med kansliets medarbetare förverkligar du och dina medarbetare styrelsens och ytterst fullmäktiges strategier och mål. Det andra benet är att representera organisationen utåt, inom Saco, föra professionens röst i opinionsbildning och i olika internationella sammanhang där Sveriges Farmaceuter verkar.

I din roll ingår bland annat:

• Du är chef över 5 direktrapporterande medarbetare med spridd kompetens samt förhandlingschefen

• Du ansvarar för förbundets budget och ekonomiska förvaltning, och du representerar förbundet i de bolag förbundet är delägare i.

• Du deltar aktivt inför och vid styrelsens sammanträden och bidrar med strategiska beslutsunderlag både på avrop och eget initiativ

Då vårt fackliga arbete har fokus på en god fysisk och psykosocial arbetsmiljö för våra medlemmar, ansvarar du som förbundsdirektör för att förbundets kansli lever som vi lär.

 

Dina kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en akademisk examen och flerårig erfarenhet som chef. Erfarenhet av att arbeta i en ideell organisation som är politisk/intressepolitisk eller ett fackförbund är meriterande. Viss erfarenhet av, och insyn i, fackligt arbete är en viktig erfarenhet för att kunna leda förbundets dagliga verksamhet. Erfarenhet och/eller förståelse för hälso- och sjukvårdsområdet som sådant. Du har ett intresse för ekonomistyrning och uppföljning och har tidigare haft budgetansvar.

Du känner dig trygg i ditt ledarskap och är en inkluderande ledare som är bra på att skapa team. Du är lyhörd, prestigelös och har en förmåga att entusiasmera dina medarbetare samtidigt som du vågar vara tydlig och kan sätta gränser. Du är en god kommunikatör som kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i komplexa frågor i såväl tal som skrift på både svenska och engelska.

Du drivs av att göra skillnad genom att i vårt fall bidra till både kansliet och styrelsen. Du kommer till ett kansli med medarbetare som brinner för vad de gör, och där samarbetsförmåga och gott ledarskap är viktiga egenskaper. Arbetet är omväxlande, stimulerande och ställer höga krav på professionalism, självständighet samt förmåga att planera, slutföra och följa upp ditt arbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast.

 

Välkommen med din ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan senast den 13 augusti 2021, vi kommer att börja kalla till intervjuer löpande och tar därför gärna emot din ansökan så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek HR. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Cecilia Hasslev Billing, 073-341 41 98, cecilia.hasslev.billing@jurek.se

 

Område: Stockholm

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

 

 Ansök nu

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 juli

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Förbundsdirektör till Sveriges Farmaceuter