Jurek

Financial Controller till DEKRA

Blir du ofta beskriven som prestigelös, utvecklingsorienterad och driven? Har du en bakgrund som Financial Controller och/eller revisor, söker din nästa utmaning samt vill arbeta på ett bolag där entreprenörsanda och affärsmässighet står i fokus? Då kan den här rollen vara något för dig!

 

DEKRA är ett av Europas ledande företag inom teknisk kontroll och befinner sig i ett expansivt skede. För oss är personalen vår viktigaste resurs och det är våra kompetenta ledare och medarbetarna som för oss framåt. Vi står inför en spännande resa med ständigt fokus på effektivisering och utveckling.

 

 

Arbetsbeskrivning

Den här rollen är del av Shared Service-funktionen för ekonomi som sköter all löpande bokföring samt extern och internredovisning för våra fyra DEKRA bolag i Sverige. Som Financial Controller ansvarar du för redovisningen i samtliga bolag där du arbetar med att säkerställa att vi uppfyller kraven för extern- och internrapportering. Du har en central roll och stöttar ekonomifunktionen samt verksamheten i stort. Rollen innefattar flertal kontaktytor internt men även externt så som leverantörer, bank, myndigheter och revisorer. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta:

 

• Följa upp bolagets resultat och bevaka lönsamheten

• Bokslutsarbete och rapportering

• Analysera och genomföra förbättringar

• Bevaka och identifiera nya och förändrade krav inom ansvarsområdet

• Upprätta och implementera instruktioner och rutiner för att uppfylla ställda krav

• Stödja verksamheten för att förstå och uppfylla ställda krav för verksamhetens behov

• Tillse att ställda lagar och krav följs och att nya eller förändrade rutiner och krav informeras och implementeras på ett lämpligt och planerat sätt

• Ansvara för projekt gällande systemuppdateringar och förbättringar

 

Du kommer tillhöra ett team om åtta personer som är placerade på kontoren i Göteborg och Solna. Du rapporterar till ekonomichef.

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad civilekonom och som arbetat med liknande arbetsuppgifter i ca fem år. Du har goda redovisningskunskaper och har du tidigare erfarenhet inom revision är det meriterande. Du har ett intresse för system och har god systemvana. Vi tror även att du framgångsrikt har hanterat redovisnings- och rapporteringsfrågor kopplade till K3 och IFRS samt tidigare varit delaktig i att upprätta årsredovisningar samt månads- och årsbokslut. Eftersom DEKRA är en internationell arbetsgivare behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i tal samt skrift.

 

Vi lägger stor viktig vid dina personliga egenskaper och i denna roll behöver du vara prestigelös och inse vikten av ett arbete som innefattar både högt och lågt. Du är självgående, strukturerad och noggrann samt har en förmåga att organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du trivs i en stöttande roll och har en stark vilja att effektivisera och förbättra. Du har en förmåga att söka information och har ett analytiskt tänk. Vidare ser vi att du har ett stort fokus på samarbete och du förstår vikten av god kommunikation.

 

 

Om verksamheten

DEKRA verkar för ökad säkerhet inom en rad branscher via oberoende besiktning, provning och certifiering. Idag är DEKRA ett av det mest framgångsrika företaget i världen inom sin bransch med 45 000 medarbetare i 60 länder. Säkerhet, service, entreprenörskap, samarbete och integritet är våra ledord. Med innovativa tjänster bidrar vi på DEKRA till ökad säkerhet världen över.

 

 

Välkommen med din ansökan!

Låter detta som rätt nästa steg för dig? Vi ser då fram emot din ansökan redan idag!

I denna rekrytering samarbetar DEKRA med Jurek och vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Holmberg på maria.holmberg@jurek.se alternativt 0761 – 83 55 24.

 

Urval och intervjuer hanteras löpande, varför rollen kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

 

Område: Göteborg

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 19 april

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Financial Controller till DEKRA