Jurek Bemanning

Financial Controller rekryteras till BIC Nordic

Om verksamheten

BIC Nordic AB är ett helägt dotterbolag till det internationella franska börsnoterade bolaget Societe Bic. Koncernen är världsomfattande med nästan 18,000 medarbetare i 65 länder. I Norden är BIC sedan 1959 representerat med bolag i Sverige med filialer i Danmark och Finland. Övriga Nordiska länder är representerade via distributörer. Det Nordiska huvudkontoret ligger i Göteborg. BIC koncernen tillverkar och omsätter produkter inom tre huvudområden; skrivmateriel, tändare och rakhyvlar. Verksamheten omfattar kända varumärken såsom BIC, Tipp-Ex, Bic Kids och UHU.

Arbetsbeskrivning

Söker du en verksamhetsnära roll där du får vara med och vidareutveckla arbetet i en organisation som präglas av flexibilitet och engagemang? Då kan rollen som Financial Controller hos BIC Nordic vara något för dig!

I rollen som Financial Controller kommer du arbeta brett inom controllerområdet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar ett ansvar för att samla in och sammanställa bolagets siffror samt följa upp resultat och rapportera vid bokslut. I din roll arbetar du nära sälj- och marknadsavdelningen och stöttar organisationen i diverse kostnadsrelaterade frågor. Vidare kommer dina arbetsuppgifter innefatta:

• Analys, kvalitetskontroll och att bidra till utvecklingen av koncernens redovisning
• Ansvara och operativt arbeta med budget, affärsplan och prognosarbete
• Cost Management
• Förberedelse, analys och uppföljning av månads- och årsbokslut
• Vara delaktig i och ansvara för utrednings- och effektiviseringsprojekt inom controllingområdet
• Supportering vid revision samt övrigt förekommande finansiella frågor

Som Financial Controller kommer du att ha en viktig och varierad roll. Du arbetar nära sales controller och rapporterar till finance manager.

Vem är du?

Vi söker dig med ekonomexamen från högskola eller motsvararande. Du har goda kunskaper inom redovisning och/eller revision, en förståelse för ekonomiska flöden och har arbetat inom controlling i 3–5 år. Du talar och skriver engelska och svenska flytande och du är en expert i Excel!

Som person är du självgående, driven och du har en förmåga att prioritera. Arbetet stället höga krav på din sociala kompetens samt flexibilitet och vi förväntar oss att du har ett gott omdöme och tycker om ett högt arbetstempo. För att trivas hos oss är du prestigelös och kommunikativ då du har lätt att arbeta såväl individuellt som att samarbeta och skapa relationer. Du är van att arbeta med komplexa frågor och planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt. Vidare är du en analytisk person och du är duktig på att se samband och dra slutsatser.

Ansökan

Du erbjuds en stimulerande, varierande och utvecklande tjänst där du kommer att ha flera kontaktytor. Du blir en del av ett expansivt företag, där du får chansen att bidra till deras utveckling. Du får utmana gränser och påverka ditt dagliga arbete.

I denna rekryteringsprocess samarbetar BIC Nordic med Jurek Rekrytering & Bemanning. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Holmberg på 0761 – 83 55 24 eller maria.holmberg@jurek.se.

Urvalsprocessen sker löpande och du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

 

Område:
Göteborg
Västra Götalands län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Holmberg
0761-83 55 24
maria.holmberg@jurek.se

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : 25 februari . Arbetsort : Göteborg

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Financial Controller rekryteras till BIC Nordic