Jurek Bemanning

FAMILJEBOSTÄDER SÖKER ARKIVARIE/REGISTRATOR

Familjebostäder, del i koncernen Stockholms stad, äger, förvaltar och bygger bostäder och lokaler. 40 000 stockholmare har sitt hem hos oss och de kommande åren byggstartar vi minst 3 500 nya hyresrätter för att möta Stockholms tillväxt. Vi jobbar både för dagens och morgondagens kunder med engagemang, kundnytta, affärsmässighet och nytänkande i fokus.

Familjebostäder äger och förvaltar 364 fastigheter runt om i Stockholms stad. Som arkivarie har du en nyckelroll för att säkerställa bolagets informationsförvaltning.

Familjebostäder söker nu en arkivarie/registrator med verksamhetsutveckling och informationsförvaltning i fokus!

Med ett växande fastighetsbestånd som idag omfattar 19 076 hyresrätter och 2269 lokaler och ett utökat uppdrag om att bygga mycket mer de kommande åren, så är effektiv informationsförvaltning kring nyproduktion och fastighetsförvaltning av avgörande betydelse.

Hos oss kommer du att få medverka till att utveckla informationshanteringen med fokus på fastighetsförvaltningen. Arbetet är omväxlande och inkluderar såväl löpande stöd med registrering av verksamhetsinformation som utredningar och projekt som bedrivs inom bolaget. Verksamheten för Arkiv och registratur är inne i en utvecklingsfas och därför krävs att du är initiativrik, drivande, lyhörd och flexibel. Arbetet i Arkiv och registratur leds och fördelas av bolagets huvudarkivarie.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som arkivarie/registrator kommer du att arbeta med information som främst hanteras i olika verksamhetssystem och med fokus på fastighetsförvaltning. Du kommer att arbeta utvecklingsorienterat och fungera som expert avseende informationsredovisning och dokumenthantering gentemot vår fastighetsavdelning.

Som arkivarie arbetar du långsiktigt med att säkerställa en korrekt hantering av bolagets information och allmänna handlingar. Du ansvarar för att informationen struktureras och lagras för att på bästa sätt tillgodose både verksamhetens och allmänhetens behov. Du arbetar självständigt och återrapporterar till Familjebostäders huvudarkivarie.

Som registrator stödjer du handläggare att registrera och hantera dokument enligt gällande anvisningar. Du stödjer även med registrering av allmänna handlingar.

Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:

  • Ansvara för utveckling och genomförande av ta fram en handlingsplan och instruktioner för en sammanhållen informationsförvaltning vid Familjebostäders fastighetsavdelning.
  • Ansvara för ärende- och dokumenthantering med fokus på Familjebostäders fastighetsavdelning.
  • Ingå i projekt för införande av ett nytt verksamhetssystem och där bevaka de frågor som ligger inom ramen för Arkiv och registraturs uppdrag.
  • Genomföra gallringsutredningar.
  • Utbilda och informera i arkiv- och informationshanteringsfrågor.
  • Utarbeta rutiner och handledningar.
  • Tillsammans med huvudregistrator löpande hantera centralt inkommande post och epost.

Vi jobbar för våra hyresgäster och för framtidens Stockholm - hos oss gör du skillnad i människors liv.

Förväntningar

Du har 60 hp arkivvetenskap och har arbetat som arkivarie eller registrator i minst fyra år. Du har erfarenhet av att ha arbetat med elektronisk informations- och dokumenthantering och behärskar kontorsprogramvaror som Microsoft Office. Om du har erfarenhet av att arbeta med Platina eller annat dokument- och ärendehanteringssystem, så är det en fördel. Du är väl förtrogen med de lagar och förordningar som reglerar informationsförvaltningen i offentlig verksamhet. Erfarenhet av arbete med PUL eller GDPR är meriterande.

För att trivas hos oss tror vi också att du tycker om att samordna och utveckla arbetssätt och rutiner. Som person samarbetar du gärna och du har lätt att kommunicera, både muntligt och skriftligt.

Erbjudande

Familjebostäder är en arbetsplats i tillväxt. Vi har många spännande byggnadsprojekt på gång och vi kommer behöva ännu bättre struktur på vår informationshantering. Vi satsar mycket på att våra medarbetare ska trivas och utvecklas i sina arbetsroller. Vi finns i trevliga lokaler i Hammarby Sjöstad.

Intresseanmälan

Sista ansökningsdagen är den 2018-03-22. Jurek Rekrytering & Bemanning hanterar intresseanmälningarna och därefter presenteras utvalda kandidater till Familjebostäder.

Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på 073 70 771 70 eller via mail: maria.vonsterneck@jurek.se 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Von Sterneck
0737-07 71 70

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 22 mars . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Övrigt


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb FAMILJEBOSTÄDER SÖKER ARKIVARIE/REGISTRATOR