Jurek Bemanning

Enhetschef till kommunikationsavdelningen i Täby kommun

Om Täby kommun

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

 

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

 

På kommunledningskontoret finns de centrala ledningsresurserna och stödet till kommunens verksamhetsområden som till exempel ekonomi, utredning, HR och kommunikation. Kommunledningskontoret samordnar och driver övergripande utveckling och ansvarar för strategier, riktlinjer och verktyg.

 

Kommunikationsenheten är en del av kommunledningskontoret och ansvarar för kommunens strategiska kommunikationsarbete. Enheten samordnar och driver övergripande utveckling inom kommunikationsområdet och ansvarar för strategier, riktlinjer och verktyg. Enheten ansvarar för kommunens olika gemensamma kanaler. Kommunikationsarbetet ska bidra till att stärka förtroendet för Täby kommun genom en sammanhållen, tydlig och tillgänglig kommunikation. Kommunikationen ska bidra till att det ska vara enkelt att bo och jobba i Täby kommun.

 


Rollen

Som enhetschef för kommunikationsenheten ansvarar du för att utveckla och stärka kommunens interna och externa kommunikation. Du är kommunledningens främsta strategiska stöd och rapporterar till avdelningschefen för HR och kommunikation. Du ingår i dennes ledningsgrupp där du förväntas delta aktivt i ledningsarbetet tillsammans med dina chefskollegor.

 

Du leder och fördelar arbetet samt har budget- och personalansvar för 14 engagerade och kompetenta kommunikatörer. Du är också ansvarig för pressfrågor, kriskommunikation, digitala kanaler (webbplatser, sociala medier), varumärke, processer och kommunikationsstrategi. Du är också ansvarig samordnare för kommunikationsrelaterade frågor via Samverkan Stockholmsregionen.

 

Kommunikationsenheten ligger i en förändringsfas och ska utveckla arbetssätten för att möjliggöra ett mer långsiktigt, planerat och strategiskt kommunikationsarbete. Som enhetschef har du ett stort ansvar att driva detta utvecklingsarbete och få din grupp att känna sig delaktiga och engagerade. Du har förmågan att få med alla på tåget, bygga team och skapa goda förutsättningar att uppnå kommunens uppsatta mål för strategiska kommunikation, både internt och externt.

 

Vi söker dig

Du är en erfaren chef med mångårig erfarenhet inom kommunikation och ledarskap och som har förståelse för vad det innebär att verka i en offentlig organisation. Du har en bred kompetens inom kommunikation och ett digitalt mindset, är samhälls- och kulturpolitiskt intresserad och van vid att möta media och hantera och stötta kollegor i kriskommunikation.

 

För att lyckas i uppdraget behöver du ha mångårig erfarenhet av både operativt och strategiskt kommunikationsarbete och förmåga att arbeta på båda dessa nivåer. Du har tidigare arbetat med extern och intern målgruppsanalys och är van att samarbeta med kommunikationsansvariga i organisationen för att uppnå de gemensamt uppsatta strategiska kommunikationsmålen för organisationen. För att trivas i rollen som enhetschef för kommunikationsenheten krävs det att du har ett genuint intresse av kommunens roll i samhället och förstår kommunikationens betydelse i en stor organisation. Som person ser vi att du är resultatorienterad och har förmåga att se och lyfta dina medarbetares kvaliteter. Du är en nyfiken lyssnare och kan få människor att arbeta tillsammans. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 


Kvalifikationer

  • Akademisk utbildning med examen inom kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
  • Erfarenhet av att arbeta med strategisk kommunikation i en större organisation som är politiskt styrd.
  • Flerårig chefserfarenhet med framgångsrikt ledarskap.
  • Erfarenhet av budget- och personalansvar.
  • Erfarenhet av ett brett spektrum av kommunikationsuppgifter.
  • God förmåga att uttrycka dig väl i både svenska och engelska.
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling.

Vill du leda och utveckla det strategiska kommunikationsarbetet på en enhet med stor utvecklingslust?

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 


Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Täby kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning. Sista ansökningsdag är 2019-11-19. Urval sker löpande så lämna in din ansökan redan idag!

 

Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på 073 70 771 70 eller via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

 

Fackliga representanter

Helen Klockare (Saco), 0766 43 95 12

Linda-Marie Palm (Vision), 0766 43 98 74

 

Område:

Täby

Stockholms län

 

Anställning:

Tillsvidare Heltid

 

Kontakt:

Maria Von Sterneck

0737-07 71 70

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 19 november . Arbetsort : Täby . Publicerat : 30 oktober

Kategorier : Chef & Ledning Kommunikation Offentliga jobb


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Enhetschef till kommunikationsavdelningen i Täby kommun