Jurek Bemanning

Driven Financial Controller till välkänt finansbolag

Nu söker vi en driven och analytisk Financial Controller som är redo att ta nästa steg i karriären. Som Financial Controller kommer du ha en bred roll och bl.a. ansvara för att sköta den externa myndighetsrapporteringen samt att hantera marknadsrisker. Du ingår i Controlleravdelningen som består av 6 personer och du rapporterar till Head of Controlling.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av följande:

  • Ansvara för myndighetsrapportering för bolaget i Sverige samt filialer
  • Hantering av ränte- och valutarisker samt analysera marknadsförändringar avseende valutor och räntor
  • Arbeta med bolagets finansieringsverksamhet innefattande upplåning och räntesättning, vilket till stora delar sker i dialog med koncernens Treasuryenhet
  • Ta hand om redovisningen rörande bl.a. valuta, räntor och likvida medel
  • Delta i rapportering och interna avstämningar samt verka som specialiststöd i redovisningsrelaterade frågeställningar
  • Verka som rådgivande stöd till ledning, chefer och medarbetare.

 

Vem är du?

Du har en akademisk utbildningsbakgrund med inriktning mot redovisning och/eller finansiering och har 2-5 års arbetslivserfarenhet. Exempelvis har du fått din erfarenhet från rollen som revisor eller så har du arbetat som redovisningsekonom eller controller och är nu redo för nya utmaningar. Det är meriterande om du har erfarenhet och/eller god förståelse för ett finansbolags verksamhet och myndighetsrapportering.

 


Din personlighet

Som person är du öppen, strukturerad och drivande. Du gillar att arbeta självständigt, värdesätter god kvalitet och är målfokuserad. För att trivas i rollen och på företaget gillar du att samarbeta med andra och har en god förmåga att se förbättringspotential. Vi ser gärna att du har ett intresse för finansmarknaden i stort och ett proaktivt förhållningssätt.

 


Du erbjuds

Du erbjuds en utvecklande tjänst i en positiv och driven miljö. Du kommer att få arbeta med omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter i en stor koncern med goda utvecklingsmöjligheter. Tjänsten är inledningsvis ett konsultuppdrag på 6 månader för att sedan övergå i en direktrekrytering hos kund. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Caroline Perneryd på caroline.pernery@jurek.se. Varmt välkommen med din ansökan redan idag via www.jurek.se!

 


Område:

Solna

Stockholms län

 

Anställning:

Visstid Heltid

 

Kontakt:

Caroline Perneryd

caroline.perneryd@jurek.se

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Solna . Publicerat : 3 oktober

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Driven Financial Controller till välkänt finansbolag