Jurek

Controller till miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Är du en vass ekonom som vill arbeta med analys- och utvecklingsarbete? Då har vi rollen för dig. Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i Kristianstads kommun söker nu en controller som vill vara med med och göra skillnad!

 

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

 

Nu söker vi en controller till miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Dina närmsta kollegor är förvaltningens kommunikatör, nämndsekreterare samt HR och tillsammans utgör ni förvaltningens stab. I staben är vår devis: utveckling tillsammans med glädje!

 

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för att planera den fysiska miljön i kommunen och arbetar med bygglov, planering av framtida bebyggelse, lantmäteri och geografisk information. Vi ansvarar också för att ge tillstånd och bedriva tillsyn i syfte att skydda hälsa och miljö. Vi drivs i vårt arbete av en vilja att bidra till utveckling, såväl våra kollegors som dem vi är till för samhället och medborgarna.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten som controller innebär en nyckelroll på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Du arbetar med styrning och målarbete och är en viktig del i förvaltningens alla olika verksamhetsområden. Genom att vara engagerad i verksamheten och har förmågan att se samband översätter du verksamhet till ekonomi och ekonomi till verksamhet. Du har ett helhetsansvar för förvaltningens ekonomiarbete med budgetering, avtalshantering, löpande uppföljning samt tar fram prognoser och bokslut.

 

Genom din roll som controller är du en viktig del i implementeringen av analysverktyget Power BI. Du är ett stöd för analys och uppföljning av verksamheten i nära samarbete med förvaltningens stab, förvaltningschef och avdelningschefer. I arbetsuppgifterna ingår att arbeta och förbättra arbetsprocesser och nya rutiner, och att bidra till utveckling av verksamheten är en naturlig del av arbetet.

 

Som controller ingår du i ledningsgruppen och är föredragande för våra nämnder i ekonomiska frågor. Du ingår även i ett nätverk med övriga controllers/ekonomer i kommunen.

 

Kvalifikationer

Du som söker har högskoleexamen inom ekonomi. Vi vill att du har erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete och erfarenhet av utvecklingsarbete. Rollen kräver mycket goda kunskaper i Excel och vi ser gärna att du har erfarenhet av analysverktyget Power BI eller liknande. Då kommunikation och dokumentation är en stor del i ditt arbete har du goda kunskaper i svenska såväl tal som skrift.

 

För att lyckas med uppdraget som controller krävs det att du är driven och utvecklingsinriktad. Det är också viktigt att du är pedagogisk för att få genomslag i vårt utvecklingsarbete. Du behöver vara modig och nytänkande för att hitta nya vägar som bidrar till utveckling och du tar ansvar för helhetslösningarna. Vi vill att du samtidigt har en flexibilitet och kan analysera med förmåga att se komplexa samband.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Ansök senast: 2023-02-10

Löneform: Månadslön

 

Kontaktperson

Malin Nilsson, Avdelningschef stab, 044/0733-13 51 51

 

Fackliga företrädare

Anders Rooth Vision, 044-13 59 72

Katarina Olsson SACO 044-13 59 79

 

Övrigt

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för att planera den fysiska miljön i kommunen och arbetar med bygglov, planering av framtida bebyggelse, lantmäteri och geografisk information. Vi ansvarar också för att ge tillstånd och bedriva tillsyn i syfte att skydda hälsa och miljö. Vi drivs i vårt arbete av en vilja att bidra till utveckling, såväl våra kollegors som dem vi är till för samhället och medborgarna.

 

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

 

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne.

 

Område

Kristianstad

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Kristianstad . Publicerat : 23 januari

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Controller till miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen