Jurek Bemanning

Business Controller till Europcar

Om verksamheten

Fler och fler upptäcker fördelarna med att hyra bil för att kunna vara flexibel och välja bil efter tillfälle och behov. Europcar är Europas ledande biluthyrningsföretag och finns representerat med 3 500 stationer och 195 000 bilar i 150 länder. I Sverige har Europcar 135 stationer och 5 000 bilar. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB. Läs mer på: www.europcar.se

Europcar är ett bolag som är på en förändringsresa i en spännande bransch som växer. Nu söker vi en Business Controller som kan stötta organisationen med att genomföra affärs- och finansanalys som stöd för rätt affärsbeslut och prioriteringar. Rollen arbetar nära verksamheten och stort fokus ligger på att utveckla arbetssätt och system. Rollen rapporterar till CFO och är placerad på kontoret i Årsta.

Arbetsuppgifter:

  • Analysera och rapportera månadsresultat till styrelse och ledning
  • Ansvara för resultatuppföljning och ekonomistyrning för stationerna
  • Analysera och utveckla KPI:er/nyckeltal, statistik och balansräkning
  • Trendanalys med målet att maximera lönsamhet
  • Driva prognos- och budgetprocessen
  • Leda och utveckla business case, inklusive finansiell modellering och marknadsanalys
  • Utveckla simuleringsmodeller och scenarioanalyser
  • Vidareutveckla controlling-funktionen med system, rapporter och rutiner

Vem är du?

Du är civilekonom med minst fem års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från en större internationell koncern. Eftersom bolaget är i förändring är det en stor fördel om du har ett systemintresse och erfarenhet av att driva förbättringsprojekt. Du har mycket bra kunskaper i Excel. Bolaget rapporterar till Tyskland så det är viktigt att du kan arbeta med engelska som arbetsspråk.

Som person är du affärsinriktad och drivs av att effektivisera processer och ser digitaliseringen som en naturlig väg framåt. Du uppskattar variationen mellan återkommande arbetsuppgifter och förbättringsprojekt. Att hålla deadlines är en självklarhet för dig och du har förmågan att arbeta effektivt och strukturerat och du kan självständigt driva ditt arbete framåt.

Du kommer att ha ett nära samarbete med ledning och organisationens chefer så det är viktigt att du tycker om att ha många kontakter i arbetet. Du är en kommunikativ teamspelare som på ett flexibelt sätt hanterar ändrade prioriteringar. Du ges en stor möjlighet att själv forma rollen för att bli ett värdefullt stöd för affärsutvecklingen.

Du erbjuds

Europcar är ett bolag i utveckling i en spännande bransch. Du kommer att ha en roll med stort inflytande och möjligheter att påverka. Rollen är social med många kontaktytor både internt och externt. Bolaget tillhör en stor koncern vilket innebär många stora fördelar för den som arbetar här.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Europcar med Jurek Rekrytering och Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mari Jehrlander, mari.jehrlander@jurek.se alternativt 0736-12 05 55. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Mari Jehrlander
0736-120555

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 8 november . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Business Controller till Europcar