Jurek Bemanning

Business Controller till Copyswede

Om företaget
När upphovsmän och utövande konstnärers verk och prestationer används i olika medier har de rätt till ersättning för detta. Copyswede är en ekonomisk förening som har fått uppdraget att för sina fjorton medlemsorganisationer hantera deras rättigheter kollektivt. Det innebär att Copyswede samordnar förhandlingar och avtal med användarna, och sedan inkasserar och fördelar den ersättning dessa avtal ger. Detta avser främst licensiering av vidaresändning av radio och tv samt inkassering och fördelning av privatkopieringsersättning (PKE).

Copyswede söker nu en Business Controller.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande roll som Business Controller.  Då detta är en helt ny tjänst består den dels utav redan befintliga arbetsuppgifter men även nya som präglas av att utveckla processer och rutiner för analys och uppföljning av verksamheten. I tjänsten kommer du på ett initiativrikt, pedagogiskt och proaktivt sätt arbeta affärsnära med varierande och omväxlande arbetsuppgifter med stor möjlighet att påverka verksamheten framåt. Organisatoriskt tillhör du ekonomiavdelningen och rapporterar till ekonomichefen men agerar även som bollplank mot framförallt Juridikavdelningen.

I din roll kommer du bland annat att:

- Analysera tidigare års fördelningsplaner och ta fram förslag på uppdatering som inkluderar konsekvensanalyser

- Uppföljning av utfall av fördelningen

- Analysera hela Privatkopieringsmarknaden (PKE och jämföra med vad som rapporteras till oss som PKE och proffsförsäljning

- Analysera de historiska rapporteringarna som ska ske för PKE

- Vara med och utforma/utveckla nytt underlag för PKE fördelning (marknadsundersökning etc)

- Analysera Vidaresändningsmarknaden och våra kunder

- Analysera Tariffer

- Bidra med ekonomiska underlag/presentationer inför avtalsförhandlingar

Vem är du?

- Civilekonom eller motsvarande eftergymnasial utbildning

- 2-3 år erfarenhet inom redovisning, gärna som redovisningschef

- Minst 3-5 års erfarenhet av självständigt arbete som Business Controller

- Erfarenhet av att analysera produkter

- Erfarenhet av marknadsanalyser

- Mycket goda kunskaper i Excel (avancerad nivå, dvs kunna jobba med formler, stora datamängder, bygga analysfiler etc)

- Flytande i svenska och engelska i både tal och skrift

- Meriterande om du har revisionsbakgrund

Som person söker vi dig som är noggrann, strukturerad och trivs med att arbeta med detaljer samtidigt som du drivs av att ifrågasätta och utmana befintliga arbetssätt på ett övergripande plan. Genom din nyfikenhet och initiativförmåga arbetar du för att skapa analyser, rapporter och underlag som ska föra verksamheten framåt. Vidare är du samarbetsorienterad och pedagogisk med en mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Du erbjuds
Du erbjuds en nyckelroll hos oss där du får förmånen att arbeta inom flera delar av verksamheten med professionella kollegor och stora kontaktytor såväl internt som externt.

Vi har en familjär stämning på arbetsplatsen och värdesätter ett gott arbetsklimat och kollegial gemenskap. Vårt kontor är beläget i ljusa lokaler vid Fridhemsplan i Stockholm.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karolina Wahlström 076-297 87 95 alt. karolina.wahlstrom@jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Du är varmt välkommen att ansöka denna tjänst via vår hemsida www.jurek.se. Vi ser fram emot att höra från dig redan idag!

Start
Efter överenskommelse.

Sista ansökningsdag
Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Karolina Wahlström
0762-97 87 95

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 7 juni . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Business Controller till Copyswede