Jurek Bemanning

Botkyrka kommun söker Förvaltningsledare affärssystem

               Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Om kommunledningsförvaltningen och Redovisningsenheten

Kommunledningsförvaltningens uppdrag är att stödja kommunstyrelsen i deras arbete. Planerings- och uppföljningsavdelningen inom kommunledningsförvaltningen är Botkyrka kommuns övergripande ekonomi- och kvalitetsfunktion med ett strategiskt ansvar att leda och samordna kommunens styrning, planering och ekonomi till stöd för chefer och förtroendevalda.

Redovisningsenheten ansvarar för den kommunövergripande redovisningen genom kvalitetssäkring, analyser och strategisk utveckling. Enheten har ett stort ansvar vid upprättandet av kommunens och koncernens årsredovisning och delårsrapporter.

Utöver kärnuppgifterna med avstämningar och redovisning, kassafunktion, leverantörs- och kundreskontra arbetar redovisningsenheten med internkontroll, övergripande projekt och förvaltar ekonomisystemet.

Till kommunledningsförvaltningens redovisningsenhet söker vi nu en förvaltningsledare till vårt affärssystem Visma Affärslösningar.

Arbetsbeskrivning

Som förvaltningsledare ansvarar du för förvaltning och drift av vårt affärssystem Visma Affärslösningar, (RoR, IoF och BoP). Du driver och leder arbetet inom systemförvaltningsgruppen på redovisningsenheten som består av tre personer.

I ansvarsområdet ingår också att tillsammans med övriga medarbetare i arbetsgruppen arbeta aktivt för att systemen används och körs på ett enhetligt, effektivt och tillförlitligt sätt. Gruppens arbete omfattar användarsupport, planering av driftsättningar, felsökning, konfigurering utbildningar och utredningar samt med uppgifter som rör integration av försystem, konfiguration och uppsättning av tekniska miljöer, tillsammans med Botkyrka kommuns IT avdelning, och kommunens systemleverantörer.

Redovisningsenheten står inför en upphandling och implementering av ett nytt affärssystem. Du får därför gärna ha erfarenhet av implementering av större affärssystem och integreringar med befintliga försystem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning redovisning eller annan utbildning som vi finner likvärdig. Du har tidigare varit systemförvaltare i en större organisation med ansvar för ett komplext affärssystem med ett flertal insticksapplikationer och integrerade försystem. Vi ser också att du har några års erfarenhet av en liknade roll i en verksamhet med många olika verksamhetsområden och med ett stort affärssystem, där du har ansvarat för att leda och driva på systemförbättringar

Dina tekniska kunskaper gör att du kan styra utvecklingsarbetet både internt och tillsammans med externa konsulter och systemleverantörer. Din tekniska kompetens gör att du på ett proaktivt sätt kan bedöma konsekvenser vid olika implementeringsbehov och är en bra kravställare mot konsulter och systemleverantörer.

Du bör även ha erfarenhet av någon integrationsplattform. Botkyrka kommun använder sig av TEIS och arbetar med styrmodellen PM3 för förvaltningsstyrning. Det är bra om du även har kunskaper om vanligt förekommande applikationer till besluts- och affärssystem.

Vi ser det som meriterande om du har arbetat inom en offentlig verksamhet. Erfarenhet av större inköpssystem t.ex. Vimsa (Proceedo) eller liknande. Erfarenhet att implementera nytt inköpssystem med koppling till redovisnings- och reskontramoduler.

Som person är du trygg i dig själv och har hög integritet. Du är också driven, lösningsorienterad och målmedveten. Du ser möjligheter och trivs med att samarbeta med andra. För att lyckas med jobbet krävs även god planeringsförmåga och att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag

I denna rekrytering samarbetar Botkyrka kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning. Sista ansökningsdag är 2019-02-20.Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på 073 70 771 70 eller via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

Fackliga personer kontaktas via Medborgarcenter: 08-530 610 00.

Område:
Botkyrka
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Von Sterneck
0737-07 71 70

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 1 mars . Arbetsort : Botkyrka . Publicerat : 1 februari

Kategorier : Chef & Ledning Kontor & Administration


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Botkyrka kommun söker Förvaltningsledare affärssystem