Jurek

Bolagsjurist till Stockholm Exergi

Stockholm Exergi är ett stockholmsbaserat energibolag. Dygnet runt, året om, tryggar vi tillgång till värme, kyla, el samt hantering av avfallstjänster. Samtidigt bidrar vi till en attraktiv och mer hållbar stad där vårt innovativa BECCS-projekt kan bli ett väsentligt bidrag till att göra Stockholm till världens första klimatpositiva huvudstad

 

Stockholm Exergi söker nu en bolagsjurist med fokus på avtals- entreprenad- och IT-rätt samt med intresse för dataskydd.

 

 

Arbetsbeskrivning

I rollen som bolagsjurist kommer du att utgöra en legal stödfunktion och rådgivare till verksamheten, där du har ett nära samarbete med organisationen. Du ingår i juristteamet och rapporterar till chefsjuristen. Du arbetar med löpande och proaktiv rådgivning i frågor som rör inköp av exempelvis entreprenader och IT-lösningar, utgör ett stöd vid arbete med att utforma, granska och förhandla avtal samt ansvarar för att driva och säkerställa hanteringen av legala frågor i stora bolagsövergripande projekt. Du kommer även att bidra till bolagets arbete med regelefterlevnad och informationssäkerhet, inklusive GDPR-relaterade frågor.

 

 

Vem är du?

Du har goda affärsjuridiska kunskaper med tyngdpunkt på entreprenadjuridik, kommersiell avtalsrätt och IT-rätt. Din mångåriga erfarenhet kommer från en roll som bolagsjurist inom bygg/anläggning, infrastruktur eller från advokatbyrå där du arbetat med klienter inom dessa områden. Då Stockholm Exergi verkar inom energimarknaden som i hög grad är regelverksstyrd, är det meriterande om du även har vana av att arbeta med compliancefrågor.

 

Arbetet innebär samarbete och kontakter både internt och externt så förmågan att bygga relationer, kommunicera och att skapa förtroende för dig och juristfunktionen är väsentlig. Som person är du självgående, målfokuserad, arbetar strukturerat och gillar att utmanas av komplexa legala frågor. Du ska vara öppen, tillgänglig och ha lätt att prata med alla delar av organisationen och du uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska.

 

 

Du erbjuds

Tjänsten innebär en unik möjlighet att jobba med de största affärsprojekten och infrastruktursatsningarna i Sverige, samtidigt som du bidrar till att skapa energilösningar för en hållbar framtid.

 

Vi är måna om att våra leveranser möjliggör våra högt ställda affärsmål och erbjuder smarta legala lösningar som hanterar bolagets risker och säkerställer att våra etiska krav alltid beaktas. Som en jurist i teamet får du stor möjlighet att bidra till utvecklingen av juristfunktionen och i arbetet med att ta fram effektiva digitala verktyg för att tillhandahålla morgondagens legala tjänster.

 

 

Ansökan

I rekryteringsprocessen samarbetar Stockholm Exergi med Jurek Rekrytering och Bemanning. Urvalet sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Notera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81 alternativt catarina.isaksson@jurek.se.

 

 

Om oss

Stockholm Exergi är produkten av hundratals engagerade människor. Hundratals tankar, perspektiv och känslor som tillsammans arbetar för att göra Stockholm och världen mer hållbar. Hos oss får du möjligheten att dela din energi med över en miljon människor, varje dag. Du blir den som värmer när det är kallt och den som svalkar när det är varmt. Den som lyser upp vägen hem när det blir mörkt och effektiviserar energianvändningen för en hel stad. Läs mer om oss och hur vi bidrar till ett hållbart Stockholm

 

Område: Stockholm

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 november

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Bolagsjurist till Stockholm Exergi