FRA

Urvalspsykolog till FRA

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kvalitetsmedveten urvalspsykolog. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och innovativ verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.
 

Ditt uppdrag
Som urvalspsykolog på FRA arbetar du huvudsakligen med personbedömning av externa och interna kandidater. Du genomför prövning av interna kandidater som söker till chefs- och ledarpositioner och bedömningen rapporteras till rekryterande chef. I arbetet ingår också att medverka i framtagande av kravspecifikationer av olika slag, exempelvis för chefer och ledare. En del av arbetet handlar om att säkerhetspröva kandidater och i förekommande fall anställda och konsulter. Du genomför även utbildning i rekryteringsmetoder och håller dig uppdaterad i metoder via externa utbildningar, mässor och konferenser. Arbetet innebär en del egenadministration, varför det är viktigt att du har ett administrativt ordningssinne.  

Som urvalspsykolog har du många kontaktytor då du är chefsstöd för chefer på alla nivåer i organisationen, du samarbetar med dina kollegor på HR-kontoret och samverkar med andra myndigheter. Resor inom Sverige förekommer i tjänsten.  


Du kan
Du är legitimerad psykolog med minst 3 års erfarenhet av personbedömning och urvalsarbete. Vi ser gärna att du har genomgått Rekryteringsmyndighetens intervjuutbildning, är certifierad i olika arbetspsykologiska tester och/eller certifierad testare/rekryterare. Meriterande är även om du har arbetat med liknande uppgifter inom exempelvis Försvarsmakten, Säkerhetspolisen eller Rekryteringmyndigheten. För tjänsten krävs att du har grundläggande kunskaper i Office-paketet, gärna i något statistikprogram, samt behärskar svenska språket väl i tal och skrift. 


Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har hög integritet och mod att agera efter din egen övertygelse. Som person är du ansvarstagande, noggrann och tummar inte på kvalitén. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och har förmågan att arbeta strukturerat och göra rätt prioriteringar. För tjänsten är det också viktigt att du har förmågan att göra korrekta avvägningar och visar på mycket gott omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut.    


Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.  

Som urvalspsykolog hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som administrativt.   

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.  


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Sandström på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.  

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-27.  

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2019-10-20

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Johan Sandström
tfn: 08-471 46 00

Företagets hemsida:
http://www.fra.se

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 27 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 oktober

Kategorier : HR & Organisation Hälsa & sjukvård


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Urvalspsykolog till FRA