FRA

Säkerhetskoordinator till Nationellt Cybersäkerhetscenter

Vill du på ett konkret sätt bidra till att stärka Sveriges samlade förmåga att förebygga, upptäcka och hantera antagonistiska cyberhot? Fyra myndigheter, Försvarets radioanstalt, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Försvarsmakten och Säkerhetspolisen har tillsammans inrättat ett Nationellt Cybersäkerhetscenter och söker nu en säkerhetskoordinator som kan stödja chefen för centret att nå högt ställda mål. Du får en nyckelroll i att säkerställa en god säkerhet vid centret samtidigt som du bidrar till att utveckla samarbetet mellan Sveriges främsta cybersäkerhetsorganisationer. En utmanande och unik uppgift som kommer att göra skillnad - varje dag.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Om Nationellt cybersäkerhetscenter

Nationellt cybersäkerhetscenter är en plattform för samverkan mellan myndigheter på cybersäkerhetsområdet. Det utgör också en plattform för samverkan och informationsutbyte med privata och offentliga aktörer inom cybersäkerhetsområdet. Som kommunikatör på Nationellt cybersäkerhetscenter är du formellt anställd vid FRA:s cyberavdelning. FRA är en civil myndighet som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Ditt uppdrag

Nationellt Cybersäkerhetscenter har till uppgift att stärka Sveriges samlade förmåga att förebygga, upptäcka och hantera antagonistiska cyberhot mot Sverige samt minska sårbarheterna från cyberattacker. Just nu söker vi en säkerhetskoordinator som ska ansvara för centrets säkerhetsfrågor. I rollen som säkerhetskoordinator kommer du huvudsakligen att leda och samordna såväl verksamhetsskydds- som säkerhetsskyddsfrågor. Arbetet är självständigt men samverkan sker ofta med de ingående myndigheternas säkerhetsfunktioner.

Då centret befinner sig i en uppbyggnadsfas ställs höga krav på att kunna arbeta i en organisation med många intressenter och i ständig förändring. Du kommer att delta i framtagandet av en fungerande säkerhetsplattform i en verksamhet som utvecklas löpande tillsammans med många inblandade myndigheter och myndighetsanställda. Fokus i arbetet ligger på struktur, fysisk säkerhet, informationssäkerhet och personsäkerhet i en myndighetssamverkan där konsensus och kompromiss är ledord.

I rollen som Säkerhetskoordinator är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att medverka till att det fördjupade myndighetssamarbetet sker på ett så sömlöst sätt som möjligt vad gäller säkerhet och säkerhetskultur, framförallt i form av:

Du kan

Vi söker dig som har:
• Som lägst avslutad gymnasial utbildning inom säkerhetsskyddsområdet eller förvärvat motsvarande kompetens genom mångårigt arbete inom motsvarande område.
• flerårig erfarenhet från säkerhetsskyddsarbete inom myndighetssfären som exempelvis säkerhetskyddschef, säkerhetssamordnare, säkerhetsskyddshandläggare eller motsvarande.
• Erfarenhet och utbildningar inom IT-säkerhetsfrågor
• B-körkort

Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet som säkerhetsskyddshandläggare, säkerhetsskyddschef eller motsvarande.
• goda kunskaper i säkerhetsskyddslagstiftning i en praktisk kontext
• Högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område
• Väl bevandrad i IT och informationssäkerhetssystem.
• Erfarenhet från underrättelseverksamhet
 
Du är

Vi söker dig som är ansvarstagande och driver dina processer framåt på ett strategiskt sätt. Du har förmåga att tänka både kort- och långsiktigt, analyserar situationer och kan förutse problem för att utveckla effektiva och genomförbara lösningar på ett strukturerat sätt. Du har också förmågan att växla mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter av mer praktisk natur. Som person är du tydlig i din kommunikation, delar med dig av dina kunskaper och har en mycket god samarbetsförmåga som gör att du kan motivera andra för att uppnå gemensamma mål. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om din anställning

Som säkerhetskoordinator vid Nationellt Cybersäkerhetscenter är du formellt anställd på FRA med placering på dess cyberavdelning. FRA är en civil myndighet som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

På FRA arbetar man med något som ingen annan gör i Sverige. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Arbetsplatsen är belägen i Solna. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-240 42 77. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Ansökan sker via 
www.fra.se senast 2023-09-24.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-09-24

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Företagets hemsida:
www.fra.se


Ansök nu

Sista ansökningsdag : För 9 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 30 augusti

Kategorier : Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Säkerhetskoordinator till Nationellt Cybersäkerhetscenter