Skanska

Planeringsspecialist Mälarbanan - Sundbyberg

Vill du vara med och planera framtidens infrastruktur?

 

Stora Projekt Stockholm är en region i Skanskas verksamhetsgren Väg- och Anläggning, som bygger vägar, järnvägar, tunnlar, broar, hamnar, energianläggningar, samt utför mark- och grundläggningsarbeten i hela Sverige.

Projekt Mälarbanan omfattar järnvägssträckan mellan Tomteboda och Kallhäll. Genom Sundbyberg och Solna planerar Trafikverket att bygga ut järnvägen från två till fyra nya spår. En del av järnvägen går i en cirka 1,4 kilometer lång betongtunnel med anslutande ramper.

Delentreprenad E9961 omfattar i huvudsak tunnel, station samt mark- och anläggningsarbeten för järnväg. Byggtiden för hela entreprenaden är beräknad till cirka åtta år. Skanska har tecknat ett avtal med Trafikverket om att arbeta fram förutsättningarna för att genomföra entreprenad E9961.

Denna första och förberedande fas är igång sedan två år tillbaka och vi söker nu dig som vill vara med på vår resa.


I vår strävan att uppnå produktion i världsklass förstärker vi nu både kompetens och tillämpning av arbetssätt inom planering. Vi söker nu en planeringsspecialist. 


Är du projektmänniska och brinner för planering?


Som planeringsspecialist bidrar du med din spetskompetens inom planering av Projekt E9961. Du är med och utvecklar och förbättrar arbetsmetoder inom planering.


Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat att:

• Projektet är tillräckligt bemannat när det gäller planering.

• Upprätta tidplaner för projektets alla faser; projektering, inköp, produktionsförberedelser, produktion och överlämnande.

• Ta fram/koordinera kompletta tidplaner med resurser.

• Uppdatera och revidera befintliga tidplaner.

• Sammanställa, utvärdera och redovisa nuläge i tidplanemöten.

• Analysera ändringar i tidplan och utvärdera konsekvenser.

• I samarbete med projektledning verka för aktiv planering med syfte att skapa engagemang, delaktighet och sammanhållning i projekten.

• Utveckla arbetssätt och verktyg för planering samt medverka till att höja kompetensen avseende planering inom organisationen.

• Delta i planeringsnätverk

 

Du delar med dig av din erfarenhet och är en förebild för andra


Vi söker dig som har en relevant utbildning och flerårig erfarenhet av projektplanering. Du har troligen verkat inom byggprojekt i olika roller. Vi förutsätter att du har dokumenterad erfarenhet av några av följande planeringsverktyg, Asta Power Project, Primavera P6, Microsoft Project samt mycket god användare av MS Office.


För att lyckas i rollen är det viktigt att du är strukturerad, analytisk och lyhörd samt att du drivs av att arbeta i projekt. Du har förmåga att utveckla och underhålla goda relationer samtidigt som du kan ställa krav och följa upp. Du har förmåga att skapa engagemang och stimulera dina medarbetare till goda arbetsprestationer.

 

Skanskas löfte är att bygga ett bättre samhälle. För att göra det behöver vi hela tiden fler ambitiösa medarbetare som liksom vi brinner för att göra samhället koldioxidneutralt och en samhällsutveckling som ger alla bra livsvillkor, oavsett var man bor. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi vårt team hållbart och långsiktigt. Om du är bra på det du gör och delar våra värderingar så hoppas vi att du vill bygga ett bättre samhälle med oss.

 

Är du den vi söker?

 

Du är välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 7/3. För vidare frågor kontakta gärna Johan Green, produktionschef: 010-448 03 13.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Additional Information

• Location: Stockholm, Stockholm, Sweden

• Schedule: Heltid

• Employee Status: Tillsvidare

 

Statements

• About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 7 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 februari

Kategorier : Bygg & Anläggning Kontor & Administration Projektledning


Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska

Liknande jobb Planeringsspecialist Mälarbanan - Sundbyberg