FRA

Kvalificerad jurist till svensk underrättelsetjänst

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kvalificerad jurist till rättsenheten inom chefsjuristens kansli. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Rättsenheten är placerad vid chefsjuristens kansli. Chefsjuristen rapporterar direkt till myndighetens generaldirektör och har det övergripande ansvaret för att myndighetens verksamhet bedrivs i enlighet med lag och annan författning. Chefsjuristen ska vidare verka för att myndigheten har ett ändamålsenligt författningsstöd. Chefsjuristen stöttas i detta uppdrag av en biträdande chefsjurist och av rättsenheten, där myndighetens jurister är placerade.

Ditt uppdrag består huvudsakligen i att lämna rättsligt stöd inom myndighetens försvarsunderrättelse- och informationssäkerhetsverksamhet. Detta innefattar att göra rättsutredningar, handlägga remisser och upprätta och kvalitetssäkra utkast till beslut, interna föreskrifter och överenskommelser. Du kommer också att hålla interna utbildningar. I ditt dagliga arbete har du många kontakter såväl internt inom myndigheten som externt gentemot Regeringskansliet och andra myndigheter.

Du kan

Vi söker dig som har en juristexamen eller motsvarande och är notariemeriterad. Du har mycket goda juridiska kunskaper. Rollen kräver att du har erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från annan statlig myndighet, domstol eller motsvarande. Du har erfarenhet av att arbeta med komplexa rättsliga frågor och har goda kunskaper om statlig förvaltning. Du har också en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande om du är hovrätts- eller kammarrättsassessor och om du har erfarenhet av att arbeta i Regeringskansliet. Det är också meriterande om du har erfarenhet från försvars- eller säkerhetsområdet.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har ett lösningsorienterat förhållningssätt och en mycket god analytisk förmåga. Du är van att bryta ner komplexa frågeställningar och problem. Tjänsten innebär att du arbetar både självständigt och i nära samarbete med andra jurister och kolleger i andra yrkeskategorier. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga, ett mycket gott omdöme och hög integritet. I perioder bedrivs arbetet under tidspress, vilket ställer krav på din förmåga att arbeta snabbt utan att göra avkall på den rättsliga kvalitén. Fokus kan ändras snabbt vilket ställer krav på flexibilitet. Som person är du stabil och har lätt för att skapa, upprätthålla och utveckla relationer.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning och natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Tf. chef Rättsenheten Kári Olafsson 010-557 43 57. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-06-02
Referensnummer 3047/24.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-06-02

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 2 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 14 maj

Kategorier : Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Kvalificerad jurist till svensk underrättelsetjänst