FRA

FRA söker handläggare för säkerhetsprövning

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en erfaren säkerhetsskyddshandläggare till säkerhetskontoret som kommer att arbeta med myndighetens säkerhetsprövningsprocess. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ och unik miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.
 

 

Ditt uppdrag
Som säkerhetsskyddshandläggare ansvarar du för säkerhetsprövningsprocessen vid FRA, vilket innebär att du arbetar med säkerhetsprövning av personal och konsulter vid och under anställning. Arbetet består av intervjuer och samtal, det innefattar också handläggning av registerkontroller och säkerhetsrelaterade personärenden samt utfärdande av Personal security clearance (PSC). I din roll kommer du att utbilda samt vara en rådgivande instans gentemot chefer och medarbetare, inom säkerhetsprövningsområdet. 

 

I och med att en ny lagstiftning träder i kraft inom säkerhetsprövningsområdet kommer du vara med och ta fram interna regelverk och arbetsmetodik inom ditt område. 

 

Du har omfattande interna kontaktytor över hela myndigheten och arbetar tätt tillsammans med personalfunktionen och rekryterande chefer. Du har även kontakt externt med andra myndigheter och företag. Resor i tjänsten kan förekomma både inom och utom landet.
 

 

Du kan
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom säkerhetsområdet alternativt annan för tjänsten relevant utbildning. Du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med säkerhetsprövning eller inom annan snarlik verksamhet, exempelvis individbedömningar. Meriterande är om du har utbildning i beteendevetenskap, samtal/intervju eller om du har underrättelseutbildning. Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av operativt säkerhetsarbete, gärna inom en försvarsnära eller brottsbekämpande myndighet. Meriterande är också kunskap om säkerhetsskyddslagstiftning eller Försvarsmaktens regelverk avseende säkerhetstjänst samt erfarenhet av utredningar och/eller personbaserad inhämtning. 

 

För tjänsten krävs att du har B-körkort, behärskar Officepaketet och har erfarenhet av arbete med information i databaser. Har du även kunskap i något underrättelsesystem är det meriterande. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i svenska både skriftligt och muntligt, du behärskar även engelska språket väl.  

 

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har hög integritet samtidigt som du är utåtriktad och bra på att skapa och underhålla dina kontakter. Du har förmågan att arbeta strukturerat och driva processer framåt samtidigt som du har hög kvalitetsmedvetenhet i arbetet. För att lyckas i rollen som säkerhetsskyddshandläggare är du tydlig i din muntliga och skriftliga kommunikation och ser till att budskap når fram på bästa sätt. Vi förväntar oss att du själv ser vad som behöver göras och tar tag i det samtidigt som du förblir lugn och klarar av att prioritera, även när det är mycket att göra.
 

 

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet. 

 

Som säkerhetsskyddshandläggare hör du till myndighetens säkerhetskontor. Kontoret har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som administrativt med säkerhetsskyddsfrågor.  

 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.
 

 

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Åsa Nilsson på 08- 471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer. 

 

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-01-26

 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2020-01-26

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Se annons

Företagets hemsida:
http://www.fra.se

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 26 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 januari

Kategorier : Samhälls- & Beteendevetenskap Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb FRA söker handläggare för säkerhetsprövning