FOI

Säkerhetsskyddshandläggare – Personalsäkerhet

Arbetar du med säkerhetsskydd? Är du insatt i personalsäkerhet, säkerhetsprövning och i övrigt insatt inom säkerhetsskyddsområdet och vill bidra med dina kunskaper i en kreativ och forskningsintensiv verksamhet? Tycker du om att ha många kontaktytor såväl internt som externt? Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!.

 

Om tjänsten

I samverkan med kollegor på säkerhetsskyddsenheten stöttar du myndigheten i säkerhetsskyddsarbetet med huvudfokus på säkerhetsprövning. Arbetet omfattar även andra arbetsuppgifter inom säkerhetsskyddsområdet. Du kommer att samarbeta med kollegor inom hela myndigheten samt ha kontakter med andra myndigheter och företag. I rollen ingår även att genomföra utbildningar inom säkerhetsskyddsområdet för FOI medarbetare. Exempel på arbetsuppgifter är att genomföra säkerhetsprövningsintervjuer och stödja verksamheten i säkerhetsprövningsprocessen, stödja i säkerhetsanalys inför deltagande eller rekrytering, administrera och förvalta myndighetens register för säkerhetsprövad personal, ge stöd i personalärenden, samt administrera internationella besöksanmälningar till och från FOI.

 

Om Enheten

Du kommer att ingå i säkerhetsskyddsenheten som är placerad direkt under generaldirektören.

 

Säkerhetsskyddsenheten kravställer och stödjer verksamheten inom säkerhetsskyddsarbete och informationssäkerhet. Vi är representerade på FOI:s samtliga verksamhetsorter. Placeringsort för denna tjänst är Kista. Tjänsteresor inom landet ingår i arbetet. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi.html

 

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har:

  • Praktisk erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskydd genom aktivt stöd, rådgivning och ett stort intresse för säkerhetsskyddsområdet.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska såväl som engelska
  • B-körkort.

 

Det är meriterande om du har:

  • Arbetat med säkerhetsskydd inom offentlig verksamhet, särskilt inom försvarssektorn.
  • Erfarenhet av att genomföra utbildningar samt har erfarenhet av regelverksutformning.
  • Relevanta säkerhets- och säkerhetsskyddsutbildningar genom exempelvis Försvarsmakten, SSF eller Företagsuniversitetet.

 

Det viktigt att du har stark integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Du behöver vara strukturerad, självgående och ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ i ditt arbete. Vidare har du en god förmåga att skapa förståelse för vikten av säkerhetsskyddsarbete. Du har lätt för att samarbeta och är serviceinriktad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning. Vid tillsvidareanställning på FOI kommer du att krigsplaceras vid myndigheten.

 

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner bl.a. regelbunden kompetensutveckling i form av deltagande i utbildningar, kurser och seminarier. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 11:e augusti 2024!

 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta säkerhetsskyddschef Johan Bäckström. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00.

 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Sökande behöver lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

 

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

    

Referensnummer:

FOI-PERS-2024-430

 

Län:

  • Stockholm

 

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

 

Anställningsgrad:

Heltid

 

Arbetstider:

Dag

 

Sista ansökningsdag:

2024-08-11

 

Tillträde:

Enligt överenskommelse

 

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm-Kista

 

Kontaktpersoner:

Johan Bäckström

 

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Stockholm

 

FOI GD

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1200 anställda, varav drygt 900 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 11 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 11 juli


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Säkerhetsskyddshandläggare – Personalsäkerhet