FRA

DevOps Engineer

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu initiativtagande och drivna problemlösare för arbete med design och utveckling av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag
Som utvecklare i detta team hör du till avdelningen för teknik. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla nya verktyg för våra systemutvecklare. I rollen kommer du att designa olika lösningar, vara med i utvecklingsarbetet och förvaltning i ditt team. Då teamet ansvarar för hela utvecklingsmiljön kommer du vara en del av flera aktuella funktioner så som Linux- och windowsmiljöer, versionshantering, samt gemensamma bibliotek som används av flera utvecklingsteam.

Vi erbjuder en innovativ IT-miljö där du får möjlighet att samarbeta med kunniga och erfarna kollegor. Vi befinner oss också i en fas där vi går mot ett mer agilt arbete i team. Vi har också ett naturligt fokus på IT-säkerhet. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

Du kommer ha mycket kontakt med andra avdelningar inom FRA och till viss del även externa kontakter och leverantörer. Resor i tjänsten kan förekomma.


Du kan
För att lyckas och trivas i rollen har du kunskap och erfarenhet enligt följande:
• Högskoleutbildning med IT-inriktning alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
• Arbetat minst tre år med utveckling och/eller systemadministration
• Goda kunskaper kring utvecklarstödverktyg och konfiguration av dessa
• Goda kunskaper kring versionshantering av kod och leverans
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av ett eller flera områden:
• Python eller andra programmeringsspråk
• Automatisering genom verktyg som Puppet, Ansible eller andra verktyg
• Kunskaper inom IT-säkerhet
• Kunskaper inom containerlösningar

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som självständigt tar initiativ och kommer med nya idéer för hur man kan angripa nya utmaningar inom arbetet. Du följer självständigt utvecklingen av nya metoder och verktyg. Du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och har en förmåga att arbeta konstruktivt även under mer pressade situationer. Du är bra på att samarbeta med andra snarare än att konkurrera, dela ansvar och hjälpa till på det sätt det behövs för att gruppen ska prestera. Som person söker du nya perspektiv och idéer för att stimulera innovation och förändring.


Om FRA
FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 40 58. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-06-26.
Ange diarienummer 2.1.2:4175/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-06-26

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : För 8 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 juni

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb DevOps Engineer