FRA

Biträdande chefsjurist

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA:s uppdrag utvecklas och verksamheten expanderar. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet. Vi söker nu en biträdande chefsjurist.

 

Ditt uppdrag

Som biträdande chefsjurist stödjer du chefsjuristen i dennes arbete. Chefsjuristen rapporterar direkt till myndighetens generaldirektör och har det övergripande ansvaret för att myndighetens verksamhet bedrivs i enlighet med lag och annan författning. Chefsjuristen ansvarar också för det rättsliga stödet till försvarsunderrättelse- och informationssäkerhetsverksamheten. Du biträder vidare chefsjuristen med att verka för att myndigheten har ett ändamålsenligt författningsstöd. I ditt dagliga arbete har du många kontakter såväl internt inom myndigheten som externt gentemot andra myndigheter såsom Säkerhetspolisen och Försvarsmakten samt Regeringskansliet.

 

Du rapporterar till chefsjuristen. När chefsjuristen inte är i tjänst går du in i chefsjuristens ställe.

 

Du kan

Du är en kvalificerad jurist med fullgjord notariemeritering och flerårig erfarenhet av annat kvalificerat juridiskt arbete på förvaltningsmyndighet. Du har flera års erfarenhet av att arbeta med komplexa frågeområden och verksamheter och har vana att företräda dessa i olika sammanhang. Du har mycket goda kunskaper om statlig förvaltning och lagstiftningsprocessen. Det är meriterande om du är hovrätts- eller kammarrättsassessor. Det är även meriterande om du har erfarenhet av försvars- eller säkerhetsområdet. Du har goda kunskaper i engelska.

 

Du är

För att lyckas i rollen måste du svara upp mot högt ställda krav på juridisk yrkeskicklighet. Vi lägger därutöver stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har ett mycket gott omdöme och hög integritet. Du har också en god analytisk förmåga och kan sätta dig in i komplexa frågeområden och bryta ned problem. I perioder bedrivs arbetet med hög intensitet och under tidspress vilket ställer krav på din förmåga att arbeta snabbt utan att göra avkall på den rättsliga kvalitén. En god pedagogisk förmåga kombinerat med tydlighet är viktiga förutsättningar i arbetet. Som person är du stabil och har förmågan att skapa ett förtroendefullt samarbete. Du har även förmåga att leda, engagera och motivera medarbetare.

 

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.


Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är också godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

 

För mer information är du välkommen att kontakta chefsjurist Michaela Dráb eller överdirektör Charlotta Gustafsson på telefon 08-471 46 00.

 

Fackliga företrädare nås på samma nummer. Urvalsarbetet sker i början av augusti, därefter blir ett antal kandidater kallade till intervju.

Ansökan sker via
www.fra.se senast 2019-06-23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 23 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 29 maj

Kategorier : Chef & Ledning Juridik


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Biträdande chefsjurist