FOI

Kreativ forskare/utvecklare inom elektronik eller mekatronik

Vi söker dig som kan massor om elektronik eller mekatronik och som gillar att arbeta i varierande miljöer, från labbet till sjön eller under ytan. Enheten för Explosivämnen och ammunitionssäkerhet vid FOI söker dig som är minst civilingenjör inom elektroteknik, mekatronik, experimentell teknisk fysik eller motsvarande. Du kommer främst att arbeta inom området energisystem (t.ex. Li-jonbatterier), men även andra områden kan på sikt bli aktuella. Vi är en grupp bestående av tekniska kemister, maskin-, materialingenjörer och mekatroniker. Vill du bli vår expert inom elektronik?


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att ingå i en innovativ och driven grupp som bedriver säkerhetsforskning inom energilagring åt civilt och militärt försvar, fordonsindustrin i Sverige och åt länder som blivit godkända av den svenska regeringen. Nu söker vi en medarbetare som kan stödja oss med elektronik - konstruktionslösningar, systemdesign och försöksuppställningar - allt från att konstruera, designa, bygga och löda kretskort till att använda mät- och loggsystem. Enheten förfogar över utrustning för extrema säkerhetstester av energilagringssystem men du kommer även att stödja andra forskargrupper inom t.ex. framdrivning, mikrovågsvapen och detonikområdet.

Arbetet bedrivs i projektform, många gånger från ax till limpa där du kommer att kunna vara med hela vägen och ta olika roller. Vi är specialister på snabba förlopp men vi arbetar i alla hastigheter från pikosekunder till år.


Har du den kompetensprofil vi behöver?
• Du ska vara minst civilingenjör inom elektroteknik, mekatronik, experimentell teknisk fysik eller motsvarande.
• Du ska ha god förståelse för analog och digital teknik samt har kunskap om olika elmotorer (AC/DC/servo/stepmotorer).
• Du kan designa, bygga och löda kretskort och använda dig av mät- och loggsystem.
• Erfarenheter av busskommunikation, PLC, Labview, C/C++ eller motsvarande är meriterande.

Arbetsuppgifterna är diversifierade och det är nödvändigt att du är tekniskt intresserad, nyfiken och villig av att arbeta inom ett brett område. Vi arbetar både nationellt och internationellt så goda kunskaper av engelska och svenska i både tal och skrift, så som presentationer och vetenskaplig rapportskrivning, är ett krav. Du behöver också ha B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Därför är det viktigt att du är en lagspelare som trivs att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och kan kommunicera väl. Kreativitet och initiativförmåga är något vi förväntar oss av dig samt att du är självgående när det behövs.


Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

VSS består av fem enheter som tillsammans arbetar inom området vapen, skydd och explosivämnessäkerhet. Här kombinerar vi experimentell verksamhet, numeriska simuleringar och analytiska modeller för att ta fram detaljkunskaper som kan användas för värdering av militära system och stödjer det civila samhället och dess behov av fysisk säkerhet kopplat till terrorism och storskaliga olyckor.

Grindsjön ligger på Södertörn, ca 4 mil söder om Stockholm. SL-bussförbindelser finns med Tumba, Västerhaninge och Ösmo/Nynäshamn.

FOI Grindsjön tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om avdelningen: https://www.foi.se/om-foi/organisation/vapen-skydd-och-sakerhet.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 


Har vi fångat ditt intresse?

Välkommen med Din ansökan i form via ansökningsknappen senast den 31 januari!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Enhetschef Janis Ritums. Fackliga företrädare är Hanna Ellis (SACO) och Magnus Lindström (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på telefon 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten. 
 
     
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-01-31

Tillträde:
Enligt ök

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholms län - Grindsjön

Kontaktpersoner:
Carina Eldsäter

tfn: +46 0855503000

Hanna Ellis
tfn: +46 0855503000

Janis Ritums

tfn: +46 855503000

Magnus Lindström

tfn: +46 0855503000

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olof Arrhenius väg 31 13794 Norra SorundaAnsök nu


Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 11 januari

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Kreativ forskare/utvecklare inom elektronik eller mekatronik