FMV

Systemingenjör

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

FMV söker nu en systemingenjör till enheten Ammunition och Skydd.


Om oss
Du kommer att bli del av ett kompetenstungt och engagerat team, som tycker att det är viktigt att ha roligt på arbetet. Verksamhetsområde Armémateriel har som uppgift att tillhandahålla försvarslogistik för Försvarsmaktens markstridsförmåga. Vår produktion omfattar huvuddelen av de tekniska system som ingår i markförbanden. Vi arbetar med produkterna i hela dess livscykel från utveckling till avveckling.

Verksamheten bedrivs i nära samarbete med Försvarsmakten, svensk och utländsk industri och andra enheter inom FMV.


Arbetsuppgifter
Enheten för Ammunition och Skydd anskaffar och ansvarar för ammunition och ballistiska skydd till Försvarsmaktens system. Även övervakning och avveckling av produkterna ingår i vårt ansvarsområde. Teamet består av 15 personer med olika kompetenser och roller.

Arbetsuppgifterna är beroende av projektets uppgift och i vilken fas av livscykeln systemet är. Det kan bland annat handla om att delta i tidiga studier, kravarbete inför upphandling, utvärdera anbud och förhandla samt följa upp och granska leveranser från våra leverantörer. Det kan också innebära att planera och genomföra tekniska utredningar, följa upp och analysera hur levererad materiel fungerar eller bör förändras. Du gör det tillsammans med din chef, produktområdets produktledare, projektledare och projektets övriga medarbetare såväl inom som utom sektionen.

Den nu påtänkta tjänsten är inom områdena specialammunition/finkaliberammunition.


Vi söker dig som
Du har några års relevant arbetslivserfarenhet av tekniskt systemarbete och har även ett teknikintresse då tjänsten kräver arbete nära produkterna och dess tillämpningar. Det är en fördel om du har erfarenhet av att jobba i projektform. Vidare har du erfarenhet av kontakt med kunder och/eller leverantörer. Vi tror att du har erfarenhet av teknisk kravställning och verifiering av krav.

Du har en relevant teknisk eller naturvetenskaplig gymnasieutbildning, -högskoleutbildning eller motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt.

Vi ser gärna att du har militär utbildning eller erfarenhet som ger dig förutsättningar att på ett bra sätt förstå Försvarsmaktens särskilda behov, miljö och praktiska användning av militära system. Kunskap och erfarenhet av vapen och/eller ammunition är önskvärt.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift. Du har god datorvana och kunskap i Officepaketet och MS Project. B-körkort är önskvärt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter att du tar ansvar för din uppgift, själv strukturerar och driver ditt arbete framåt. Vi förväntar oss att du arbetar bra tillsammans med andra människor, lyssnar och kommunicerar på ett tydligt och konstruktivt sätt. Som ledare skapar du engagemang och delaktighet. Du är trygg i dig själv och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning eller ålder.


Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm och resor, såväl inom Sverige som utrikes, ingår i tjänsten.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO [Pierre Königsson], OFR/S [Leif Jansson], OFR/O [Gunnar Östermark] och SEKO [Peter Andersson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Jonas Granberg, sektionschef, på telefon 08-782 4000.
Sista ansökningsdag är 2022-01-10.

Välkommen med din ansökan. 

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 10 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 25 november

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör