FMV

Sektionschef Ubåtssystem i Karlskrona

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt

Om oss
Kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

Verksamhetsområde Marin ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som brukas av Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Marinområdet består av tre producerande avdelningar, Ytstridssystem, Undervattensstridssystem, och Amfibie-, bas- och stödsystem och har verksamhet i Stockholm, Karlskrona och Malmö.

Från 2021-01-01 planeras en ny sektion under enheten Ubåtssystem i Karlskrona. Sektionen kommer att bestå av 10 medarbetare som arbetar inom områdena Projektledning, Produktledning och fartygsbyggnadskontroll med Ingenjörer inom skepp, ledning-, vapen och sensorsystem, vilka huvudsakligen används av ubåtar.

Arbetsuppgifter
Som sektionschef är ditt främsta ansvar att, under produktionsansvarig chef, leda verksamheten och personalen inom Undervattensstridsavdelningen verksamhetsområden. Du bidrar till verksamhetens utveckling och företräder myndigheten enligt FMVs vision, mål och värdegrund. Du har ett verksamhetsansvar, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar och är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal. Du har ett nära samarbete och dialog med enhetschefen för Ubåtssystem.

Som chef förväntas du ha ett gott ledarskap och följa FMV:s ledarskapsprinciper; Föregå med gott exempel, Förtroende, Öppenhet och Resultat. Det är viktigt att du är lojal mot fattade beslut, agerar prestigelöst och visar mod och integritet. Din strävan bör vara att bedriva din verksamhet effektivt inom budget och skapa god prognossäkerhet. Du kan prioritera, planera och delegera och ge dina medarbetare stöd och förutsättningar i sitt arbete. Genom ditt ledarskap skapar du delaktighet kring uppsatta mål.

I tjänsten ingår resor såväl inom Sverige som internationellt

Vi söker dig som
Du har en akademisk examen eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
Du har erfarenhet från en arbetsledande roll, exempelvis projektledare. Det är meriterande om du har tidigare chefserfarenhet eller motsvarande erfarenhet där du varit arbetsledande med personal- och resultatansvar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning och offentlig upphandling. Det är dessutom en fördel om du har operativ erfarenhet av arbete med marina tekniska system samt militära tekniska system, framförallt inom Undervattensstridområdet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som tar ansvar för din uppgift, har förmåga att prioritera och fatta beslut, samt uppnå resultat. Du leder och motiverar dina medarbetare, och gör dem delaktiga och engagerade genom att skapa förståelse för verksamhetens mål. Det är naturligt för dig att bygga och upprätthålla relationer med såväl externa som interna kontakter, i synnerhet dina medarbetare.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, träning och kompetens-utveckling

Tjänsten är placerad i Karlskrona

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida https://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV och betyg, Som en del i urvalsarbetet kan vi komma att genomföra test med stöd av extern leverantör. Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson SACO Stefan Hållander, OFR/O Dick Gregersjö och OFR/S Madeleine Lithander. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Per Fransson på telefon 08-782 4000.
Sista ansökningsdag är 2022-11-30. 

Varmt välkommen med din ansökan!


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 30 november . Arbetsort : Karlskrona . Publicerat : 24 oktober

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Sektionschef Ubåtssystem i Karlskrona