FRA

Teknisk Analytiker – Cyberhot

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu nyfikna och kreativa underrättelseanalytiker med fokus på IT-angrepp som vill ta sig an nya spännande utmaningar och arbeta med de bästa, mot de bästa. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en spännande och komplex verksamhet i teknikens framkant. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som underrättelseanalytiker bidrar du till att stärka skyddet mot de mest kvalificerade IT-angreppen mot samhällsviktig verksamhet i Sverige. Du följer och identifierar angriparna bakom IT-angreppen och bygger kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv. Du rapporterar information till FRA:s uppdragsgivare som i kritiska frågor kan vara helt avgörande. Din och FRA:s unika kunskap på området ger oss möjlighet att bidra på ett direkt och mycket konkret sätt till Sveriges cyberförsvar.

I det dagliga arbetet kommer du vara del av en helhet, där du får möjlighet att bidra med dina styrkor och där dina kollegor ständigt är redo att hjälpa dig komma vidare i det analytiska arbetet. Du kommer att arbeta tillsammans med engagerade kollegor i en verksamhet som värdesätter både individuell utveckling och annan utveckling som gynnar verksamheten och som gör oss ännu bättre. Du kommer tillhöra ett team som stöttar och lyfter varandra för att tillsammans nå framgång. Det är som ett lag vi måste möta de bästa. Med det sagt behöver du inte vara en av de bästa när du kommer hit. Din nyfikenhet och vilja att utvecklas är det som för oss och dig framåt.

Din uppgift som underrättelseanalytiker är huvudsakligen att analysera komplexa och spännande företeelser relaterade till olika former av IT-angrepp och utifrån dina upptäckter dra relevanta slutsatser. Arbetet präglas av att hela tiden jobba med det som faktiskt händer just nu. Det innebär ständigt nya utmaningar och ger stora möjligheter till att hitta nya kreativa metoder att lösa uppgifterna.

På FRA råder en strikt sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera den situationen. Resor i tjänsten kan förekomma, både inrikes och utrikes.


Du kan

Inför denna roll värdesätter vi din analytiska förmåga och ditt intresse av att ta dig an analys av komplexa tekniska företeelser. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift krävs.

Vi ser gärna att du har kunskap om, erfarenhet av eller intresse kring något eller några av följande områden:

• Nätverkskommunikation eller hur operativsystem är uppbyggda
• IT-angrepp eller IT-angreppsaktörer, t ex i en SOC eller i incidenthantering
• CTF:er eller andra tekniska utmaningar
• Reverse engineering eller hur applikationer är uppbyggda

I samband med att denna annons publiceras har vi laddat upp en ny challenge på challenge.fra.se där du får en försmak på vad arbetet som teknisk analytiker med fokus på cyberhot kan innebära. Gå gärna in och testa för att se om detta är något för dig. Löser du en challenge alternativt lyckas göra framsteg får du gärna bifoga din lösning eller så långt du kommit till din ansökan. Lösningen eller dina framsteg skickar du via mail till fra@fra.se


Du är

Du som person har lätt för att samarbeta och dela med dig av din kompetens till andra, samtidigt som du arbetar effektivt på egen hand.  Eftersom du kommer att jobba med problemlösning på komplex nivå är det viktigt att du är analytisk samt att du är uthållig och kan behålla ett realistiskt perspektiv oavsett situation. Vidare ser vi att du har god förmåga att strukturera ditt arbete och du arbetar på till dess att resultat är uppnådda. Då vårt område är i ständig utveckling är det även viktigt att vara nyfiken och intresserad av de senaste framstegen inom IT-området. Du drar lärdom av erfarenheter och utvecklar din kompetens och prestation över tid. Verksamheten ställer stora krav på integritet och omdöme, då verksamheten grundar sig på både etik och tillståndsförfarande.


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 950 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 4702 . Fackliga företrädare nås på nummer 010 557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-10-16.
Referensnummer 3550/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. 
 

Län:
Alla län

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-10-16

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 16 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 20 september

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Teknisk Analytiker – Cyberhot