FOI

Kreativ mjukvaruutvecklare

Vill du vara med och utveckla nästa generations system för signalspaning? Vill du arbeta med avancerad tillämpad forskning och utveckling på en dynamisk arbetsplats i teknikens framkant?

 

Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!

 

Om tjänsten

Du kommer att arbeta i teknikens framkant och tillsammans med andra utveckla system för att realisera våra forskningsresultat. Ditt bidrag görs huvudsakligen i C/C++/C# med fokus på att implementera experimentella algoritmer och analysfunktioner i våra experiment- och demonstratorsystem. Våra protyper kan ofta bli framtida försvarssystem vilket gör att vi utvecklar lösningar som inte bara använder den senaste tekniken, utan även framtidens teknik. Eftersom vi testar våra system i realistisk miljö med fältmätningar är det ett plus om du uppskattar vistelse utanför kontors- och labbmiljö.

 

Då vår enhet täcker ett stort teknikomfång finns stora möjligheter till omväxlande arbetsuppgifter, inklusive nära kontakt med intresserade mottagare inom Försvarsmakten. Våra projekt är relativt små, varför din insats blir en stor del av det hela, och du ges stor möjlighet att påverka projektresultaten. Du får goda möjligheter att följa en idé från skiss till färdigt system, samtidigt som du även får fördjupa dig inom ditt specialistområde.

 

Om enheten

Du kommer att ingå i enheten Telekrig mot radiokommunikation som tillhör avdelningen Telekrig. Enheten stärker Sveriges säkerhet genom att utveckla nya radiosystem för signalspaning mot, och störning av, en motståndares kommunikationssystem. Vi jobbar nära våra mottagare i Försvarsmakten men har även goda kontakter med den akademiska världen och utvecklingsindustrin. Vi utvecklar hela kedjan från avancerade algoritmer till hårdvaruprototyper, som ofta testas i verklig miljö tillsammans med våra uppdragsgivare. Här kan du bidra till en säkrare värld i en inspirerande och tillämpad forskningsmiljö. Vi gör det som ingen annan gör!

 

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som är civilingenjör med inriktning mot mjukvaruutveckling eller motsvarande. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

 

Det är meriterande med:

  • Kompetens inom signalbehandling och/eller AI
  • Tidigare arbetslivserfarenhet inom mjukvaruutveckling
  • Erfarenhet av hårdvarunära mjukvaruutveckling i inbyggda Linuxsystem, realtidssystem eller liknande miljöer
  • Erfarenhet av utveckling av analysfunktioner, användargränssnitt och andra funktioner högre upp i mjukvarustacken

 

Som anställd på FOI får du ett arbete med stor egen påverkan, varför det hjälper om du är kreativ och självgående. Då du kommer att arbeta i projektform behöver du även trivas med att utveckla lösningar tillsammans med andra och vara mål- och resultatorienterad.

 

Vi vill ta vara på alla dina kunskaper och intressen, varför du gärna får beskriva dina andra kompetenser som du vill fortsätta att utveckla hos oss.

 

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

 

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld? 

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 11 augusti 2024!

 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Jonas Nordlöf. Fackliga företrädare är Ulf Sterner (Saco-S) och Johan Widén (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

 

Vi kommer att ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Tack för din förståelse!

 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

 

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

 

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Skicka ansökan

 

 

Referensnummer:

FOI-PERS-2024-356

 

Län:

  • Östergötland

 

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

 

Anställningsgrad:

Heltid

 

Arbetstider:

Dag

 

Sista ansökningsdag:

2024-08-11

 

Tillträde:

Enligt överenskommelse

 

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

 

Kontaktpersoner:

 

Jonas Nordlöf

tfn: +46 13-37 80 00

 

Företagets hemsida:

www.foi.se

 

Adress:

Olaus Magnus Väg 58111 Linköping

 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1200 anställda, varav drygt 900 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 11 augusti . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 1 juli


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Kreativ mjukvaruutvecklare