FMV

Ingenjör med stort intresse för drönare och störteknik

Är du ingenjör och/eller har militär bakgrund med inriktning inom radar eller störteknik? Har du erfarenhet av att arbeta med drönare? Är du vetgirig inom området och lägger vikt vid att vara bra lagspelare och samverka med andra i team? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som ingenjör arbetar du med att delta i flera projekt kopplat till att utveckla, anskaffa och stötta Försvarsmaktens förmåga inom telekrigsområdet. Specifikt för denna tjänst gäller det olika sorters antidrönarsystem.

Du är delaktig i att ställa tekniska krav mot kunder i upphandling och projektarbete liksom verifieringsarbete samt överlämning till Försvarsmakten. I din roll är du en del av att bidra till samhället och ge Sverige medel för ett starkare försvar mot det ständigt ökade hotet av drönare och UAV (Unmanned Aerial Vehicle).

Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor förekommer inrikes och utrikes.

Vi söker dig som

Du har civil-, högskoleingenjör med inriktning mot radiosystemteknik, kurser inom trådlös kommunikation, vågrörelselära, elektromagnet, antennteknik, UAV eller C-UAV alternativt militär utbildning med erfarenhet inom radar och störteknik eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt vi bedömer likvärdig. Du har mycket goda kunskaper inom svenska och engelska i både tal och skrift samt B körkort. Har du certifikat på någon kurs av metodiken som används utifrån systems engineering eller erfarenhet av livcykelsperspektivet av ett system/produkt är det meriterande.

Vi tror att du kommer ha nytta av din erfarenhet av projektarbete, att du tidigare arbetat med kravställning, testning och/eller utveckling av radiosystem, radar och eller UAV/C-UAV. Vi ser gärna att du har erfarenhet/kunskap om systemutveckling av komplexa system eller förståelse av elektromagnetiska problem. Har du erfarenhet av telekrigsområdet, tekniskt arbete med sensorsystem eller från Försvarsmaktens telekrigssystem avsedda för pejling, positionering av radiokommunikation eller radar ser vi det som ett plus.

Vårt projektorienterade arbetssätt förutsätter att du arbetar bra tillsammans med andra. Det gäller såväl inom FMV som tillsammans med Försvarsmakten samt andra organisationer. Du är en teamspelare, bra på att knyta an och underhålla relationer. Vi ser att struktur är en naturlig del i din arbetsroll, du organiserar och prioriterar ditt arbete på ett självgående sätt. Du har ett stort intresse att underhålla och förmedla din kunskap. För oss är rätt person viktigt varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om oss

Enheten Radar & Telekrig inom Verksamhetsområde Ledningssystem ansvarar för utveckling, anskaffning och underhåll av bland annat radar och telekrigsystem för Försvarsmaktens behov. Hos oss finns projektet Sensorsystem Ny där vi anskaffar framtidens radarsystem till svenska försvaret. Systemen används för övervakning av luftrum och havsyta syftande till territoriell integritet och tidig förvarning vid uppkomst av hotsituation.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto, OFR/S Pia Edström, OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Onsite #LI-AM2

Vid frågor om rollen ber vi dig kontakta Joakim Wemmergård på telefon 08-782 4000. Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Annica Magnell, annica.magnell@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2024-05-29.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 29 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 maj

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjör med stort intresse för drönare och störteknik