FMV

Enhetschef Vapen och yttre last till Stridsflygsystem

Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag, att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss i en spännande tid med tillväxt där vi till vårt verksamhetsområde Flyg- och rymdmateriel söker en enhetschef som vill vara med och skapa en ännu mer dynamisk och leveranssäker organisation. Vill du bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för Vapen och Yttre last har du verksamhetsansvar, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar. Du arbetar aktivt och i enlighet med gällande regelverk och riktlinjer mot de mål som är uppsatta inom verksamhetsområdet. Som chef ger du medarbetare stöd och förutsättningar i sitt arbete och skapar genom ditt ledarskap delaktighet och engagemang i enlighet med FMV ledarskapsprinciper, vision, mål och värdegrund. Du arbetar med utveckling av verksamheten, bidrar aktivt i ledningsgruppens arbete samt förväntas jobba i nära samverkan med övriga enheter inom Stridsflygavdelningen både i Linköping och Stockholm. I din roll rapporterar du till chef för avdelningen Stridsflygsystem.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som

För att vara aktuell för tjänsten vill vi att du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande utbildning/kompetens förvärvade på annat sätt som FMV bedömer likvärdig. Har du utbildning inom chefs- och ledarskap, t ex FMV:s chefsprogram, och projektledarutbildning är det meriterande. Du har chefserfarenhet alternativt erfarenhet från arbetsledande roll, exempelvis projektledare, för kvalificerad verksamhet. Du har också erfarenhet av komplex verksamhet avseende samordning, planering, genomförande och uppföljning av projekt och ekonomi. Vi ser mycket positivt på erfarenhet av att leda ingenjörstung verksamhet, liksom erfarenhet från flygområdet - och då särskilt från militär flygverksamhet.

Det är meriterande med erfarenhet av Systems Engineering, FMV:s arbetssätt, offentlig upphandling (gärna med kunskap om Lagen om offentlig upphandling), liksom av att arbeta med Försvarsmakten och militär kravställning. Vidare är det en fördel om du har kunskap om projektstyrning och designarbete för flygsystem, utveckling av flygsystem, kvalificerade militära vapensystem samt regelverk för luftfartsprodukter. Det är även meriterande med kunskap inom internationell verksamhet och industriella frågor.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Du har förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar genom att väga samman komplex information och du har gott omdöme. Du är öppen för nya lösningar, ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet och kan se till hela verksamhetens bästa. Du kan lyssna, kommunicera tydligt och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare tar du initiativ och uppnår resultat och har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du har integritet och kan arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga.

Din ledarstil kännetecknas av en stark vilja till utveckling, vilket syns när du tydliggör mål och ramar för verksamheten. I handling visar du omtanke om såväl medarbetare som andra samarbetspartner. Du förstår också att en effektiv och leveranssäker organisation bygger på en öppenhet inför olikheter.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som en del i urvalsarbetet kan vi komma att genomföra test med stöd av extern leverantör.

Om oss

Verksamhetsområde Flyg- och rymdmateriel samordnar flyg- och rymdmaterielverksamhet inom FMV och ansvarar för designledning och samordning mellan tekniska system inom flyg- och rymdarenan, samt med övriga samverkande system som produceras vid andra verksamhetsområden. Stridsflygavdelningen ska säkerställa en operativt relevant stridsflygförmåga över tiden. Enheten Vapen och yttre last ansvarar för verksamhet för de flygburna vapen som beväpnar JAS 39 Gripen samt för att upprätthålla och utveckla nödvändig kompetens inom teknikområdet.

Enheten Vapen och Yttre Last deltar med teknik- och systemkompetens i både utvecklingsprojekt och i vidmakthållandeverksamhet. Enheten ansvarar också för anskaffning av produkter inom flygburna vapen och yttre last. Enheten bidrar med kompetens såsom systemingenjörer, produktföreträdare och projektledare. Arbetsområdet innefattar bland annat flygburna vapen, balkar och lavetter som är centrala i stridsflygförmågan. Enheten Vapen och Yttre Last ansvarar även för internationella projektsamarbeten inom vapenområdet. Enheten beräknas omfatta 20-30 fast anställda medarbetare och arbeta i nära samverkan med Saab, FMV Test & Evaluering och Försvarsmakten Flygstaben samt TU JAS.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Ola Fransson, OFR/O Gunnar Hansen och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta vår samarbetspartner Therese Thunström på Jefferson Wells, therese.thunstrom@jeffersonwells.se alt. 0730-62 33 72.

Sista ansökningsdag är 2024-05-17.

Välkommen med din ansökan!

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar tas endast emot via FMV:s webbplats eller vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : För 15 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 maj

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Enhetschef Vapen och yttre last till Stridsflygsystem