FMV

Elingenjör Ubåtsprojekt

Är du ingenjör och intresserad av teknisk utveckling? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter 

Ditt övergripande mål som elingenjör för ubåtar är att i nära samarbete med övriga FMV, Försvarsmakten och industrin, säkerställa utveckling och vidmakthållandet inom området. Du kommer att arbeta med att ta fram systemlösningar för ubåtsteknik och granska samt följa upp leverantörens arbete. Jobbet innebär att du följer processen för framtagandet av systemlösning, granskning av underlag, installation och slutlig verifiering av densamma. Du kommer även att delta vid förhandlingar och upphandlingar av leverantörer samt bistå vid framtagning av designlösningar utifrån funktionella krav. Arbetet innebär resor inom och utanför Sverige.

Tjänsten är placerad i Karlskrona.

Vi söker dig som

För att axla rollen är du civil- eller högskoleingenjör inom elsystem, energisystem eller har annan för området relevant utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet och/eller kunskap inom teknisk systemutformning inom el/elektro eller energiområdet. Det är önskvärt att du har erfarenhet inom projektarbete, systemarbete och kravhantering samt hantering av teknisk dokumentation. Har du erfarenhet fartygssystem och/eller ubåtssystem är det meriterande. Du har en positiv attityd till ditt arbete och du skapar engagemang, delaktighet och arbetar bra med andra människor. Du lyssnar, kommunicerar och löser problem på ett konstruktivt sätt. Du behöver även vara självgående, driva ditt arbete och ta egna initiativ. Vi vill även att du är bra på att planera och organisera ditt arbete på ett strukturerat och effektivt sätt. I din roll kommer du att både dokumentera och kommunicera såväl internt som externt varför det är viktigt att du behärskar svenska och engelska väl både i tal och skrift och har goda kunskaper i Microsoft Office. Körkort klass B är önskvärt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Verksamhetsområde Marinmateriel ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som brukas av Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Marinområdet består av tre producerande avdelningar, Ytstridssystem, Undervattensstridssystem, och Amfibie-, stöd- och bassystem och har verksamhet i Stockholm, Karlskrona och Malmö.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor gällande tjänsten ber vi dig kontakta Per-Erik Nyström på telefon 08-782 4000 (FMV Växel) eller på 070-822 12 11

Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult på Adecco Carina Falck på 
carina.falck@adecco

Sista ansökningsdag är 2024-04-29

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 29 april . Arbetsort : Karlskrona . Publicerat : 3 april

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Elingenjör Ubåtsprojekt