FMV

Chef till Enheten Sjukvårdssystem

Är du en trygg och kommunikativ person med erfarenhet av att leda i en komplex verksamhet? Är du utvecklingsorienterad och drivande samtidigt som du är lyhörd och samarbetsinriktad? Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss just nu i en tid där du som chef över Enheten Sjukvårdssystem inom verksamhetsområde Logistik kommer att vara en nyckelperson i att skapa en ännu mer dynamisk och leveranssäker organisation. Vill du bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker!

Arbetsuppgifter
Rollen som chef för enheten Sjukvårdssystem är varierad med många kontaktytor. Din huvuduppgift är att leda, samordna och utveckla enhetens arbete och därmed trygga både effektivitet och kvalitet i processerna. Enheten består idag av ca 15 medarbetare, i huvudsak projektledare och specialister. Du har verksamhets-, personal-, ekonomi- och resultatansvar för enheten. En viktig del av rollen är att såväl utveckla enhetens medarbetare som att rekrytera nya och arbeta för en god och hållbar arbetsmiljö. Rollen innebär samverkan med industrin såväl som med vår kund Försvarsmakten.

Du rapporterar till avdelningschefen för Gemensam materiel och ingår i dennes ledningsgrupp. Tillsammans med dina chefskollegor skapar du stabilitet och utvecklar verksamheten bland annat genom att utarbeta och införa gemensamma rutiner och arbetssätt, verka för en framåtriktadförändringskultur samt skapar långsiktiga förutsättningar.

Som chef företräder du FMV:s vision, mål och värdegrund. Du har verksamhets-, arbetsgivar- och ekonomiskt ansvar samt i det är du dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal. I ansvaret ligger att utveckla och utöva ett gott ledarskap enligt FMV:s ledarskaps principer; Föregå med gott exempel, Förtroende, Öppenhet och Resultat. Du arbetar i enlighet med gällande regelverk och riktlinjer inom dina ansvarsområden och arbetar mot de mål som är uppsatta inom respektive område.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som
Har akademisk utbildning alternativt motsvarande utbildning/kompetens som FMV bedömer som likvärdig. Du har aktuell erfarenhet från en arbetsledande roll, tex. som projekt- eller programledare, i en komplex verksamhet som krävt omfattande samordning och planering samt uppföljning av både verksamhet och ekonomi. Det är meriterande om du har tidigare chefserfarenhet eller motsvarande erfarenhet där du varit arbetsledande med personal- och resultatansvar. Erfarenhet av materiel- eller tjänsteförsörjning till Försvarsmakten är självklart också intressant. Din förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift är utmärkt och självklart är du en van systemanvändare. 

Som chef på FMV skapar du förutsättningar för dina medarbetares och FMV:s utveckling. Därför behöver du ha förmåga att sätta in skeenden i ett större perspektiv och förstå din roll i dem. Din ledarstil kännetecknas av en stark vilja till utveckling, vilket syns när du tydliggör mål och ramar för verksamheten. I handling visar du omtanke om såväl medarbetare som andra samarbetspartners. Du förstår också att en effektiv och leveranssäker organisation bygger på en öppenhet inför olikheter.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester med stöd av extern leverantör.

Om oss

Verksamhetsområde Logistik ansvarar för att i nära samarbete med Försvarsmakten upphandla materiel och tjänster för Försvarsmaktens förmåga inom bland annat logistikstöd, personlig utrustning, fältförplägnadssystem och sjukvårdsystem. Aktuell enhet stödjer Försvarsmakten och FMV inom området sjukvårdsystem. Detta sker genom att bland annat upphandla sjukvårdsrelaterade produkter och system samt att tillhandahålla expertkunnande inom området.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Du söker tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är SACO Per Andersson och Eddie Isaksson, OFR/S Peter Boström och Madeleine Lithander, OFR/O Paul Sandin och Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Magnusson på Jefferson Wells, 076-780 68 64.

Sista ansökningsdag är 2024-05-27

Välkommen med din ansökan!


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 27 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 16 maj

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Chef till Enheten Sjukvårdssystem