FMV

Chef för sektion system vid FMV T&E i Skövde

Är du en mål- och resultatorienterad ledare som vill utveckla arbetet på vår nya sektion vid T&E Provningsenhet i Skövde? Är du lojal och har förmåga att skapa förutsättningar för medarbetarna att leverera efterfrågat resultat i rätt tid till förväntad kvalitet? Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss just nu i en tid där du som chef över den nya sektionen System kommer att vara en nyckelperson i att skapa en ännu mer dynamisk och leveranssäker organisation. Vill du bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.  

Arbetsuppgifter
Som chef företräder du FMV:s vision, mål och värdegrund. Du har verksamhetsansvar, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar och är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal.

I din roll som chef ansvarar du för sektionens olika system samt säkerställer att teknik och arbetsmetoder utvecklas. Du ansvarar även för, där det är så förekommande, att sektionens system uppfyller IT-säkerhetskrav. Du kommer även att vara produktionsansvarig inom sektionen.  

Din viktigaste uppgift kommer inledningsvis att etablera sektionen, utveckla arbetsmetoder och rutiner samtidigt som du är delaktig i det dagliga arbetet vid sektionen.

Vi söker dig som Du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande utbildning/kompetens förvärvad på annat sätt 
som FMV bedömer likvärdig. Vi vill att du har tidigare chefserfarenhet alternativt erfarenhet från en arbetsledande roll, exempelvis som projektledare. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska och om du dessutom har kunskap i teknisk engelska är det meriterande. Det är även av vikt att du kan arbeta i Officepaketets olika verktyg.

Du behöver ha körkort B, då resor och perioder av verksamhet på annan ort i samband med prov är en del av arbetet. 

Det är en fördel om du har erfarenhet av liknande arbete, gärna som chef, inom Försvarsmakten, FMV eller inom annan statlig verksamhet. Det är också bra om du har erfarenhet inom HR, arbetsmiljö, ekonomi och budgetering och har du dessutom erfarenhet av arbetsprocesser inom Försvarsmakten och FMV är det meriterande.

Som chef på FMV skapar du förutsättningar för dina medarbetares och FMV:s utveckling. Därför behöver du ha förmåga att sätta in skeenden i ett större perspektiv och förstå din roll i dem. Din ledarstil kännetecknas av en stark vilja till utveckling, vilket syns när du tydliggör mål och ramar för verksamheten. I handling visar du omtanke om såväl medarbetare som andra samarbetspartners. Du förstår också att en effektiv och leveranssäker organisation bygger på en öppenhet inför olikheter.

Vi vill att du har ett aktivt och närvarande ledarskap samt en god administrativ förmåga och att du rör dig naturligt mellan dessa uppgifter. Du är självgående, kan ta initiativ och prioriterar även i mer oklara situationer. Arbetet är varierat där en hög grad av flexibilitet och anpassningsbarhet är nödvändig.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester med stöd av extern leverantör.

Om oss
Test och evaluering Mark (T&E MARK) genomför verifiering och validering (VoV) på främst armémateriel. Verksamheten bedrivs i projektform med uppdrag från övriga delar av FMV, Försvarsmakten eller andra statliga myndigheter.

T&E Mark är organiserat i fyra enheter med tre till fyra nyetablerade sektioner per enhet. Provningsenheten i Skövde, där denna tjänst är placerad, ansvarar för att leda och genomföra prov med militära fordons- och stridsfordonssystem.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision "Rätt materiel för ett starkare försvar" ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Ove Hellgren, OFR/O Arne Molander och och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel) #LI-Onsite.

Vid frågor ber vi dig kontakta chef Roger Larsson på telefon 073-030 0723.
Sista ansökningsdag är 2023-06-18. 

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 18 juni . Arbetsort : Skövde . Publicerat : 10 maj

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Chef för sektion system vid FMV T&E i Skövde