Boliden

Senior Utvecklingsingenjör / Projektledare Gruvautomation till avdelningen för Systemteknik

till Teknikavdelningen i Boliden

 

Våra grundläggande värderingar är; omsorg, mod och ansvar. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.

 

Avdelningen Systemteknik fungerar som en central resurs för driftsprojekt, förvaltning samt forskning och utveckling inom Boliden Gruvor. För närvarande innebär det Aitik, Garpenberg, Bolidenområdet, Tara på Irland samt Kevitsa i Finland. Teknikavdelningen kännetecknas av nära samarbete med våra gruvor, lagarbete med projekt över flera discipliner, och ett starkt inslag av personligt engagemang.

 

 

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör inom gruvautomation deltar du i eller leder projekt som syftar i att utvärdera och driftsätta automationslösningar för autonoma och fjärrstyrda mobila maskiner i Bolidens gruvor. Din roll är att stödja den lokala driftorganisationen med teknisk expertis inom automationslösningar för mobila maskiner. Arbetet utförs till stor del i samarbete med gruvornas automations- och produktionspersonal, leverantörer och med kollegor på Teknikavdelningen. Befattningen innebär uppdrag i Bolidens gruvor i Sverige, Finland och Irland.

 

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med Boliden eller någon av våra produktions-områden som stationeringsort. Resor till våra gruvor inom Sverige och Europa ingår som en naturlig del av arbetet. Tillträde sker enligt överenskommelse.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker en person med ingenjörsbakgrund och minst 5 års erfarenhet av arbete som projektledare inom processindustrin, IT eller telekommunikation. Utbildningsmässigt bör personen ha Högskole- eller Civilingenjörsutbildning med inriktning mot robotik, automation, gruvor, IT eller liknande. Arbetet kräver att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. Körkort B är ett krav.

 

Som person är det viktigt att du kan arbeta både självständigt och i grupper. Det är naturligt för dig att ta arbeta strukturerat samt ta egna initiativ. Du har lätt för att kommunicera och förväntas dela med dig av dina expertkunskaper i ämnet.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Fredrik Kauma, fredrik.kauma@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas Lindgren, Talent Acquisition Partner, jonas.lindgren@boliden.com.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 22 Oktober 2021

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 22 oktober . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 29 september

Kategorier : Data & IT Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Senior Utvecklingsingenjör / Projektledare Gruvautomation till avdelningen för Systemteknik