Boliden

Sektionschef Hälsa Miljö Säkerhet

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. I Garpenbergs gruva bryts komplexmalm som innehåller zink, koppar, bly, guld och silver - en metallmix som tillsammans med expertkunnande inom gruvdesign, gruvteknik, anrikningsteknik och en hög grad av teknikutveckling bidragit till en produktivitet i världsklass. 

I Garpenberg arbetar cirka 430 personer och verksamheten sysselsätter ytterligare cirka 150 entreprenörer. Boliden är Hedemora kommuns största privata arbetsgivare.

Arbetsuppgifter

Som sektionschef för HMS ska du bedriva systematiskt arbetsmiljö- och brandskyddsarbete under jord i samarbete med övriga sektioner inom Gruvavdelningen samt hela organisationen. Som sektionschef för HMS ingår du i Gruvavdelningens ledningsgrupp.

I dina uppgifter ingår personalansvar för tre medarbetare, budgetansvar för sektionen samt att vara stödfunktion för gruvans organisation gällande ledningssystem för HMS-frågor. Du kommer även vara riskanalysledare, sakkunnig i HMS-frågor vid projektarbete och upphandlingar, gasolföreståndare, ingå i kemikaliegruppen samt tillsammans med din grupp planera och organisera yrkeshygieniska mätningar.

Boliden Garpenberg är i en spännande fas i och med bl.a. planerad ökad produktion de kommande åren. HMS-frågor har högsta prioritet i vår verksamhet och vi kan därför erbjuda ett arbete med mycket utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar aktivt med att fortsätta stärka vår säkerhetskultur och strävar efter ständiga förbättringar. I detta kommer du i rollen vara en föregångare och arbeta med att förbättra arbetssätt, sprida entusiasm, personligt engagemang och ansvaret för värdekedjan. .

Tjänsten avser tillsvidareanställning med Garpenberg som stationeringsort. Underjordsarbete förekommer. Arbetstiden är dagtid.

Utbildning och Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot arbetsmiljö eller teknik eller att du på annat sätt införskaffat motsvarande kunskaper. Erfarenhet från industrin samt att ha arbetat med arbetsmiljö är ett krav. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av att arbeta som ledare.

För att lyckas i arbetet är det viktigt att du är en bra pedagog, att du på ett ödmjukt men ändå tydligt sätt kan kommunicera oberoende av mottagare. Vi lägger stor vikt vid din sociala kompetens. Det är också viktigt att du kan uttrycka dig väl i skrift, känna dig bekväm med att tala inför grupp och att du är noggrann och strukturerad.

B-körkort är ett krav.

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.Upplysningar

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Caroline Kuiper, tf. Gruvchef, tfn 070-665 59 31.

Facklig information

Facklig information lämnas av Maria Lindvall, Sveriges Ingenjörer, tfn 0225-369 85, Sven-Eric Ericsson, Ledarna, tfn  0225-360 77, Leif Mattson, Unionen, tfn 0225-360 80. 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Du lämnar din ansökan med CV via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Henrik Norgren, Human Resources, tfn 0225-360 16. 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 24 maj 2018.

 Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Garpenberg

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Sektionschef Hälsa Miljö Säkerhet