Boliden

Process och Planeringsingenjör till Strategi och planering

Skelleftehamn

JOB_005701

 

Om företaget

Rönnskärsverken i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

 

Sektionen Strategi och Planering arbetar med styrning av råmaterial och processflöden i verksamheten. Avdelningen består idag av ett team på 5 personer.

 

Som Process och Planeringsingenjör på Boliden Rönnskär erbjuds du en arbetsplats där du får möjlighet att arbeta under stor frihet och eget ansvar. Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, bra personalvårdsförmåner, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på mod, ansvar och omsorg!

 

 

Arbetsuppgifter

I arbetet som process- och planeringsingenjör på Rönnskär arbetar du tätt ihop med produktionsenheterna i planerande form och med ett långsiktigt perspektiv. Råmaterialstyrning och övergripande optimering av Rönnskärsverkens totala produktionskapacitet utgör en central roll i ditt arbete, där du mäter, följer upp och utvecklar den övergripande processtyrningen.

En stor del av arbetet innefattar arbete med människan, processer, rutiner och arbetssätt för att på ett systematiskt sätt utveckla verksamheten.

 

Stor vikt läggs vid att utveckla arbetssätt, standarder och rutiner (i samråd med medarbetare) rörande råmaterialstyrning i värdekedjan.

Du kommer att aktivt delta i vårt förbättringsarbete och driva utvecklingsfrågor tillsammans med dina medarbetare.

Ditt arbete kommer kraftigt påverka hur Rönnskärs processer förändras och förbättras inför framtiden.

 

 

Utbildning/Kvalifikationer

Som process och planeringsingenjör på Rönnskär vid Strategi och Planering förväntas du vara en person med engagemang och tydlighet. Vi söker därför dig med ett modernt och framtidsorienterat synsätt, som är strukturerad, självgående och målinriktad.

 

Du har lätt för att arbeta både i team och i ledande position. Du drivs av en vilja att utvecklas och har en god förmåga att implementera nya arbetssätt i verksamheten.

Du är förtroendeingivande och är samarbetsvillig. Du trivs att arbeta i miljöer där du själv är delaktig i förändringsarbetet och skapande av struktur och ordning. Du ser en utmaning med ständiga förbättringar.

 

Stor vikt läggs vid att ta till sig kunskap om Rönnskärs processer och dess interaktioner – att kunna se samband bakom den vardagliga operationella verksamheten, som i slutändan utvecklar Rönnskär till att bli ett ännu mer konkurrenskraftigt smältverk.

 

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

- Civilingenjörsexamen med relevant inriktning

- Några års erfarenheter av liknande arbete

- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav

- Goda IT-kunskaper

 

Meriterande:

-Erfarenhet av metallurgisk processindustri

-Erfarenhet av projektledning

-Verksamhetsutveckling

- B-körkort

 

 

Arbetstid

Kontorstid 38,75 timmar per vecka.

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta avdelningschef för Strategi och Planering – Hannes Holmgren 0910-773936

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Joachim Pettersson (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-77 37 45, Jan-Ove Fahlgren (Unionen), 0910-77 38 34, Anders Wikström (Ledarna), tfn 0910-77 31 75 eller Ronnie Allzén (IF Metall), tfn 0910-77 32 85.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en annorlunda och spännande bransch. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet mm.

 

Ansökan

Du lämnar din ansökan med CV via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Ida Hällgren, Human Resources, tfn 070-6012230

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 3 Oktober 2022.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 3 oktober . Arbetsort : Skelleftehamn . Publicerat : 12 september

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Process och Planeringsingenjör till Strategi och planering